VIDEO Un segment vital din Autostrada Transilvania, construit în proporţie de 90%. Motivul absurd pentru care nu va putea fi inaugurat după finalizare

VIDEO Un segment vital din Autostrada Transilvania, construit în proporţie de 90%. Motivul absurd pentru care nu va putea fi inaugurat după finalizare

Lucrările pentru cei 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani sunt aproape de final FOTO: Captură video

Un segment foarte important din Autostrada Transilvania are şanse mari să fie terminat până în iulie 2020. Chiar şi aşa, şansele de a fi inaugurat în acest an sunt aproape nule.

Este vorba despre cei 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani ai Autostrăzii Transilvania, unde asocierea Astaldi-Max Boegl a ajuns la stadiul fizic de aproximativ 90%. Noul segment de autostradă ar urma să fie finalizat cel mai probabil în luna iulie, dar riscă să nu fie inaugurat, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură. 

Asta din cauză că lucrările la segmentul vecin (15,7km între Cheţani şi Câmpia Turzii), lucrările sunt practic îngheţate. Cauzele sunt, potrivit sursei citate, neasumarea din partea CNAIR a unor cheltuieli suplimentare apărute în execuţie şi situaţia financiară foarte precară a constructorului Straco aflat în insolvenţă.

„Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să rezilieze de urgenţă contractul cu Straco, să preia şi să finalizeze în regie proprie în această vară nodul Cheţani (cel puţin două bretele aferente conexiunii A3-DN15) pentru ca şoferii să poată circula pe noua autostradă, să facă rapid expertiza şi apoi să lanseze licitaţia lucrărilor rămase până la Câmpia Turzii”, este apelul formulat de Asociaţia Pro Infrastructură. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările