UPDATE Viaţa celor doi copii dispăruţi este în primejdie din cauza comunicării defectuoase

UPDATE Viaţa celor doi copii dispăruţi este în primejdie din cauza comunicării defectuoase

Daniel şi Csabi au dispărut de 7 zile

Familiile celor doi copii dispăruţi din Sighişoara trec prin clipe grele. Salvatorii despre care vorbeau zilele trecute nu vor ajunge în oraş pentru că, spune şeful lor, nici măcar nu avea cunoştinţă despre o astfel de solicitare.

Iulian Găurean, şeful Compartimentului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Primăria Timişoara, de care aparţine şi formaţiunea Salvo, spune că nu a avut nicio solicitare oficială pentru a veni la Sighişoara. Iulian Găurean nu neagă, însă, că este posibil ca familiile să fi luat legătura cu unul din cei 100 de voluntari.

În plus, familiile celor doi copii nu mai vor să facă declaraţii presei, pentru că o parte a acesteia, în goană de senzaţional, a vorbit despre banii pe care o firmă de salvare din Timişioara i-ar fi pretins pentru a veni să îi caute pe copii. Nu este vorba despre o firmă specializată în căutări, ci este vorba despre un Serviciu de Voluntari, care nu solicită bani pentru serviciile sale, mai spun rudele, ci doar asigurarea costurilor de deplasare.

Iulian Găurean a declarat că „până acum nu ne-a contactat nimeni în acest caz, de la dvs. am aflat prima dată. Nici şefii de echipe nu ştiu nimic”.  Găurean mai spune că „în primul rând se ia legătura cu domnul primar şi dacă dânsul este de acord, totul (o eventuală deplasare în alt oraş-n.r.) se face sub coordonarea primarului”. Costurile de deplasare în acest caz, se achită de cei care fac solicitarea, a mai precizat şeful Compartimentului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă.

Familiile copiilor spun că erau gata să strângă bani pentru a asigura deplasarea salvatorilor şi chiar au deschis un cont la bancă în acest sens. Bunele intenţii amestecate cu o comunicare defectuoasă au luat, din păcate, şansa lui Daniel şi a lui Csabi de a fi găsiţi mai repede.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările