UPDATE Veşti bune pentru şoferi! Drumul Măgherani-Sărăţeni va fi reabilitat

UPDATE Veşti bune pentru şoferi! Drumul Măgherani-Sărăţeni va fi reabilitat

Lokodi Edita consideră că reabilitarea acestui drum este extrem de importantă pentru turismul mureşean

Astăzi va fi semnat acordul dintre Consiliul Judeţean şi ADR Centru privind  finanţarea proiectului de reabilitare şi modernizarea a drumului judeţean DJ 135 – Măgherani – Sărăţeni, ale cărui lucrări urmează să fie demarate în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 15.00: Surpările de teren din urmă cu mai bine de 15 ani au făcut ca drumul judeţean dintre Măgheraţi şi Sărăţeni, o cale importantă de acces către Sovata, să fie impracticabil. În aceste condiţii, semnarea acordului de reabilitare a drumului reprezintă o veste foarte bună, atât pentru mureşeni, cât şi pentru turişti sau agenţii economici care tranzitează judeţul Mureş în zonă.

Investiţiile se vor derula pe o perioadă de 40 de luni, urmând să includă reabilitarea a două poduri, 90 de podeţe, plus 56 de intrări în drumurile laterale. Modernizarea drumului va aduce beneficii de ordin turistic judeţului Mureş, având în vedere că tronsonul vizat face parte din vestitul "Drum al Sării", drumul comercial antic pe care se transporta sare de la Praid, către marile oraşe din Transilvania.

"Reabilitarea acestui drum este extrem de importantă pentru turismul mureşean, întrucât va facilita accesul vizitatorilor Sovatei şi Sighişoarei. Vara, Sovata este ocupată în proporţie de 100%, iar traficul din zonă este sufocant. Prin refacerea acestui drum, turiştii vor avea posibilitatea de a folosi şi alte căi de acces şi totodată de a vizita şi satele din Zona Văii Nirajului şi a Gurghiului, care sunt absolut superbe. Evident, vor avea de câştigat şi agricultorii din Valea Nirajului, care vor avea în sfârşit un drum practicabil pentru a-şi transporta mărfurile în pieţele din Sovata", a precizat Lokodi Edita, preşedinta Consiliului Judeţean Mureş.

Creşterea traficului de marfă în zonă va creşte cu 55 de procente, în timp ce traficul de pasageri va fi mai mare cu 36% odată ce lucrările vor fi încheiate, adică începâned cu anul 2015.


În aceste condiţii, coşmarul şoferilor mureşeni care circulă pe acest tronson va lua sfârşit, drumul respectiv fiind unul dintre cele mai proaste din întreg judeţul.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR). Autoritatea contractantă este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului iar beneficiar este Consiliul Judeţean Mureş. Valoarea totală a proiectului este de 56.455.216,69 lei, din care 1.709.180,13 reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Mureş.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările