Un turist a sunat la 112 după ce o ursoaică i-a luat rucsacul, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana

Un turist a sunat la 112 după ce o ursoaică i-a luat rucsacul, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana

Un tânăr de 20 de ani din Braşov a sunat la 112 pentru a anunţa că un urs i-a luat rucsacul aşezat jos pe iarbă Foto Shutterstock

Un turist de 20 de ani din Braşov a sunat la 112 după ce o ursoaică a venit şi i-a luat rucsacul aşezat pe iarbă, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana din judeţul Harghita, iar acolo avea actele şi banii de vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, un tânăr de 20 de ani din Braşov a sunat la 112 pentru a anunţa că un urs i-a luat rucsacul aşezat jos pe iarbă, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana. El a spus că în rucsac avea actele şi banii de vacanţă. 
 
“Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad s-a deplasat de urgenţă în zonă, pentru a ajuta la găsirea şi recuperarea bunurilor sustrase. Rucsacul rupt bucăţi a fost găsit la aproximativ 30 de metri de locul unde a spus tânărul că l-a lăsat, din acesta fiind sustras doar un corn, în mod sigur motivul pentru care ursoaica cu trei pui i-a luat rucsacul”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita. 
 
Sursa citată a precizat că lângă rucsac se aflau actele şi banii tânărului.
 
Jandarmii reamintesc celor care aleg să viziteze Lacul Sfânta Ana că acesta este înconjurat de pădure, acolo unde e, de altfel, şi locul animalelor sălbatice. Astfel, este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: