Un rănit după ce o cisternă cu 31 de tone de combustibil s-a răsturnat în judeţul Mureş

Un rănit după ce o cisternă cu 31 de tone de combustibil s-a răsturnat în judeţul Mureş

Foto ARHIVA

O cisternă plină cu 31.000 de litri de combustibil s-a răsturnat, vineri seară, în afara părţii carosabile a DN 13, judeţul Mureş, o persoană fiind rănită. La faţa locului se află echipaje de pompieri, care au izolat zona în vederea remedierii problemei.

Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 13, în localitatea Chendu, judeţul Mureş, o cisternă care transporta aproximativ 31.000 litri de motorină s-a răsturnat în afara părţii carosabile, ca urmare a pierderii controlului volanului într-o curbă de către conducătorul auto.

”Nu există pericol de explozie. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului.”, anunţă Infotrafic.

Potrivit sursei citate, la faţa locului se află echipaje de pompieri, care au izolat zona în vederea remedierii problemei.

Traficul este oprit pe ambele sensuri de mers.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat, vineri, pentru News.ro, că şoferul cisternei a fost rănit şi a fost preluat de o ambulanţă care se afla în tranzit chiar prin zona în care s-a produs accidentul.

Din primele informaţii se pare că şoferul fost rănit uşor, însă a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„Nu există pericolul unei explozii. La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Sighişoara cu autospeciale de stingerea a incendiilor cu apă şi spumă dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bălăuşeri. Colegii noştri intervin pentru transvazarea motorinei din primul rezervor în recipiente de plastic până când se va opri scurgerea combustibilului” a spus Virag.

Autocisterna prezintă scurgeri printr-unul dintre capacele de încărcare, iar motorina se scurge în pârâul Nadeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: