Un caz de gripă AH1 confirmat în Mureş

Un caz de gripă AH1 confirmat în Mureş

Mai mult de 4.000 de mureşeni au fost diagnosticaţi cu viroză respiratorie, săptămâna trecută

O femeie de 50 de ani din zona Luduş se află internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Târgu-Mureş,  cu gripă tip AH1, confirmată de rezultatele de laborator.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Evoluţia este bună nu sunt probleme deosebite”, a precizat dr. Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş. Gripa  este o infecţie virală acută care se transmite cu uşurinţă de la o persoană la alta. Afectează persoanele de orice vârsta, dar adulţii cu vârsta de peste 65 de ani şi copiii sub 2 ani sunt deosebit de vulnerabili, ca şi bolnavii cronici, mai spun medicii.

Medicul Gabriela Uifălean a mai menţionat că numărul cazurilor de viroze respiratorii a ajuns la 4.081 în săptămâna 18-25 ianuarie, faţă de 3.491 în săptămâna anterioară de raportare. Mai mult, 1.304 mureşeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 147 fiind internaţi în spital.

citeşte şi

Greşelile care agravează răceala şi gripa 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: