UMF Târgu-Mureş a câştigat procesul cu ONG-ul care cere anularea Cartei Universitare

UMF Târgu-Mureş a câştigat procesul cu ONG-ul care cere anularea Cartei Universitare

Carta Universitară rămâne neatinsă. Sentinţa Curţii de Apel este irevocabilă FOTO: arhivă

Carta Universitară a UMF Tîrgu-Mureş va rămâne neschimbată şi nu va fi anulată! Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş a câştigat definitiv procesul în care Asociaţia Maghiară pentru Pregătire Medicală şi Farmaceutică din România a cerut anularea Cartei Universităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

      Curtea de Apel din Tîrgu-Mureş a respins recursul intentat de către organizaţie. Sentinţa este irevocabilă. Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş a declarat că instanţa a menţinut o decizie a Tribunalului Mureş de anul trecut prin care a fost respinsă cererea Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România. Această decizie este definitivă şi irevocabilă.

     Anularea Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş  a fost solicitată pe motiv că nu sunt respectate prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 în ceea ce priveşte modul de organizare a învăţământului în limba maghiară. Până în prezent, UMF Târgu Mureş a mai avut câştig de cauză prin decizia definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privitoare la anularea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, de înfiinţare a Facultăţii în limba maghiară la UMF Târgu-Mureş, precum şi prin decizia definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a fost obligat să emită aviz favorabil de legalitate asupra Cartei UMF Târgu Mureş.
      Săptămâna trecută prorectorul Szilagyi Tibor de la UMF Târgu Mureş şi doi prodecani şi-au depus demisiile. Rectorul a sfătuit “demisionarii” să revină asupra deciziilor.

citeşte şi:

Profesorii maghiari de la UMF Târgu-Mureş ameninţă cu proteste şi demisii

O cartă universitară cu dedicaţie
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: