Trafic reluat pe DN 13, unde o cisternă cu motorină s-a răsturnat. Autorităţile monitorizează intervenţia deoarece combustibilul s-a scurs într-un pârâu

Trafic reluat pe DN 13, unde o cisternă cu motorină s-a răsturnat. Autorităţile monitorizează intervenţia deoarece combustibilul s-a scurs într-un pârâu

Imagine de arhivă

Traficul pe DN 13, în zona localităţii Chendu, din judeţul Mureş, blocat după ce o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului, a fost reluat.

La faţa locului continuă să intervină echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, sub monitorizarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu, deoarece combustibilul se scurge într-un pârâu din zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, circulaţia rutieră a fost reluată pe DN13, în localitatea Chendu, judeţul Mureş, unde anterior o cisternă cu motorină s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

La faţa locului continuă intervenţia echipajelor deoarece o parte din motorina din cisternă a început să se scurgă în urma accidentului.

Întreaga operaţiune este monitorizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş şi Garda de Mediu deoarece combustibilul se scurge într-un pârâu din zonă.

Şeful APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat, vineri seară, că s-au luat măsuri pentru limitarea poluării după ce o parte din motorina din cisternă a început să se scurgă în Pârâul Chendu care este afluent al Râului Târnava Mică.

Ştefănescu a spus că pompierii au fost ajutaţi de angajaţii de la Apele Române pentru a se limita efectele poluării, precizând că din primele informaţii efectele nu sunt grave.
citeste totul despre: