Târgu-Mureșul poate intra în ”era” plăcuțelor bilingve pentru străzi și piețe

Târgu-Mureșul poate intra în ”era” plăcuțelor bilingve pentru străzi și piețe

Peti Andras este unul din inițiatorii proiectului de hotărâre

Indicatoarele de străzi şi pieţe din Târgu-Mureş ar putea fi inscripţionate bilingv, în limbile română şi maghiară, în cazul în care consilierii locali vor adopta un proiect de hotărâre ce va fi supus spre dezbatere în următoarea şedinţă de Consiliu Local, programată mâine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa le aparţine consilierilor locali UDMR, prof. dr. Benedek Istvan şi Peti Andras, care afirmă că ”Comunitățile care conviețuiesc în municipiul nostru, într-un climat de prietenie și respect reciproc față de cultura, tradițiile și educația religioasă celuilat popor, se manifestă și în domeniul denumirilor străzilor și piețelor. De-a lungul timpului, multe străzi și denumiri din Târgu-Mureș au luat numele unor personalități ai vieții cultural-artistice și religioase, reprezentanți ai mai multor națiuni care locuiesc în urbea noastră”.

Consilierii locali au adus în discuție și elementul istoric pentru a-și vedea visul cu ochii. ”În semn de omagiu față de evenimentele istorice, la care au participat deasemenea români, maghiari, sași și celelalte comunități etnice din Târgu Mureş, unele străzi și piețe poartă denumirea a datei la care s-au petrecut evenimentele respective. Astăzi, Târgu-Mureșul tinde să devină un exemplu a bunei conviețuiri dintre popoare, într-un spirit civilizat și european”, spune Peti Andras.

Finanțarea necesară amplasării inscripțiilor bilinvge ar urma să fie acoperită în totalitate din bugetul local. În îndeplinirea hotărârii CL se va lua în considerare lista nominală actualizată cu denumirile străzilor și piețelor din municipiu, cu modificările și completările ulterioare, în ce privește cuantumul, trama stradală și denumirea lingvistică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările