Târgu-Mureş: Trenuleţul „Thomas” circulă pe Platoul Corneşti

Trenuleţul de agrement de pe Platoul Corneşti din Târgu Mureş a fost reinaugurat astăzi, după zece ani cât timp a stat nefolosit în depou.


Trenuleţul este alăctuit dintr- o locomotivă şi o garnitură de trei vagoane, fiind realizat după modelul personajului „Thomas” din cunoscutul film de desene animate.

Vagoanele şi locomotiva sunt pictate cu figurile celorlalte persoaneje ale desenului animat, printre care locomotiva Gordon sau Duncan. Vagoanele au o capacitate totală de 60 de persoane, preţul biletului pentru o cursă este de 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi, iar trenuleţul străbate un traseu de circa 800 de metri prin parcul din apropierea Grădinii Zoologice.

Viceprimarul Claudiu Maior a spus că programul zilnic de funcţionare al trenuleţului este între orele 10.00 şi 20.00, acesta având toate avizele necesare de funcţionare, inclusiv cele ale ISCIR şi ale CRF. „Îi aşteptăm pe târgumureşeni să vină cu copiii şi, de ce nu, şi pe cei mai în vârstă, care astfel să-şi aducă aminte de propria lor copilărie. Primăria are deja un proiect câştigat, din fonduri europene, pentru reabilitarea întregului Platoul Corneşti, în care este inclus şi trenuleţul, dar ne-am gândit să le facem o surpriză târgumureţenilor, inaugurându-l deja de anul acesta”, a explicat Claudiu Maior.

Încântaţi, copiii nu se mai dădeau coborâţi din trenuleţ, la oprirea acestuia în „gara” din dreptul parcului tematic de distracţii pornindu-se un cor de plânsete... „Era şi cazul să-l repornească, fiică-mea mă făcuse mincinoasă când îi povesteam că eu, copil fiind mă plimbam cu trenuleţul”, ne-a declarat Vilmos Maria, mama unei fetiţe de 5 ani, care mai vroia o tură. „Mi-a plăcut, dar eu vreau pe locomotivă”, striga Cristi, un băieţel de 6 ani.

Valoarea investiţiei de reabilitare a trenuleţului se ridică la suma de 50.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: