Târgu-Mureş: Start la terase de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restaurantele, barurile şi cafenelele din întreg oraşul şi-au scos umbreluţele în stradă. Vremea este şi ea de partea mureşenilor în această zi specială.

Comercianţii au pregătit pentru clienţii lor preparate culinare estivale şi băuturi non-alcoolice şi alcoolice deosebite. Gallery Cafe&Lounge a pus la dispoziţie o terasă cu o capacitate de 30 de locuri, pentru cei care doresc să petreacă câteva ore la umbră. “Recomand servirea unui cocktail perfect pentru sezonul estival, Green Apple, non-alcoolic. Merge foarte bine şi un cocktail Florida, care este puţin mai acrişor”, spune Ciprian, ospătar.

Pentru ceva răcoritor şi o mică gustare, mureşenii pot merge la Zanza Cafe, situat tot în centrul oraşului, dar ceva mai departe de privirile  trecătorilor. Se pot servi la terasă băuturi reci, sandvichuri şi salate de vară. Pentru cei mai pretenţioşi, restaurantul Concordia a amenajat o terasă modernă unde pot fi servite specialităţi de limonadă, ice-tea-uri, îngheţate şi cocktailuri de vară. “Avem un meniu de vară pe care l-am numit Summer Edition. Clienţii pot servi la noi cocktail cu şampanie Bellini şi un Pink Panter făcut ca la carte”, recomandă Titus Negrescu, director de marketing.

Noutăţi în arta culinară pot fi încercate la Dublin Irish Pub, unde se pot consuma preparate tradiţionale irlandeze şi cunoscuta bere Guiness. În Weekend, terasa Eden îşi aşteaptă clienţii cu cea mai bună pizza din oraş, “Pizza 2 cai frumoş”, la doar 17,5 lei.    

Cocktail-ul verii recomandat de Incanto Caffe

Unul din cele mai apreciate cocktailuri de vară este Mojito, o băutură  de provenienţă cubaneză. Clasamentele de specialitate situează acest cocktail pe locul trei în lume. Este un cocktail recomandat iubitorilor de mentă şi rom.

Pentru prepararea băuturii e nevoie de o jumătate de lămâie pisată, şase frunze de mentă şi două linguri de zahăr brun. Se macină gheaţă şi se umple paharul până sus. Se adaugă 40 ml de rom alb, puţin sirop de zahăr şi se umple cu sifon. Se ornează cu o frunză de mentă. Ingredientul secret constă în trei părţi de rom alb, o parte rom negru şi puţin sirop de zahăr brun pentru un gust deosebit.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite