Târgu-Mureş: Sindicaliştii de la Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii

Târgu-Mureş: Sindicaliştii de la Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii

Protestul a durat o oră

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa au protestat ieri, timp de o oră, în faţa Prefecturii. Oamenii sunt nemulţumiţi de prevederile legii unice de salarizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu mâinile astea am dus cinci sau şase inimi pentru transplant. Nu ştie nimeni cum am fugit eu cu inimile alea în mână", spune Romeo Goga, un angajat al Institutului de Boli Cardio-Vasculare, care, ieri, a ieşi să îşi strige sărăcia în stradă. Ca el au fost alte câteva zeci de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa, care au pichetat Prefectura Mureş. Protestatarii sunt nemulţumiţi de legea unică de salarizare şi de faptul că unele sporuri li s-au tăiat.

 „Am 15 ani de când lucrez la Institutul de Boli Cardio-Vasculare şi 30 de ani de vechime în câmpul muncii. Acun iau 700 de lei, cu toate sporurile şi chiar cu studii superioare de scurtă durată", se plânge Romeo Goga. Nemulţumirea bărbatului se referă şi la faptul că nu-şi face doar meseria de bază. „Sunt merceolog, dar mai sunt şi mecanic, electrician, responsabil cu protecţia muncii şi şofer".

Florea Moldovan lucrează la spital din 1982. „Să veniţi să vedeţi unde lucrăm şi în ce condiţii şi cu improvizaţii lucrăm", spune Florea.

Majoritatea celor care au pichetat Prefectură lucrează în cadrul spitalelor din oraş şi asigură buna funcţionalitate a lor. Oamenii sunt hotărâţi să meargă până la capăt cu protestele. După Paşte, sindicatele au organizat un miting la Bucureşti şi apoi, tot în luna aprilie, încă un protest la Târgu-Mureş, care va paraliza centrul oraşului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările