Târgu-Mureş, printre singurele oraşe din ţară fără maidanezi

Târgu-Mureş, printre singurele oraşe din ţară fără maidanezi

Maidanezi FOTO: Adevărul

Târgu-Mureş se află printre singurele oraşe din ţară care a rezolvat din timp problema câinilor vagabonzi. Încă din 2002, municipalitatea a construit stabilimente pentru patrupedele fără stăpâni, iar de doi ani încoace, Primăria a încheiat un contract cu o societate comercială din Germania, care preia maidanezii din stabiliment.


Edilul şef, Dorin Florea spune că vina pentru problema câinilor vagabonzi o poartă Parlamentul.

Primăria Târgu-Mureş a găsit, încă din 2011 o metodă inedită de a scăpa oraşul de câinii comunitari. Astfel, printr-un parteneriat semnat cu trei ONG-uri din Germania, patrupedele fără stăpâni din oraş sunt exportate în străinătate, unde sunt apoi adoptate de iubitorii de animale de acolo:

"Dacă vrei să nu ai probleme, îţi iei lucrurile în serios, le iei din timp, le consideri că sunt probleme care trebuiesc rezolvate şi nu aştepţi bâlbâiala Parlamentului. Eu m-am ţinut de cuvânt am făcut stabilimentul de câini, mi-am văzut de treabă, am făcut primul hotel de câini, aduceţi-vă aminte, lângă Grădina Zoologică. Totul mergea bine şi frumos până a venit legislaţia, când m-au obligat să plec de acolo. Le-am făcut alt stabiliment. Şi în 10 ani, în 12 ani de aceea nu avem probleme. Au însemnat strângerea lor de pe stradă, dialogul cu cetăţeanul, dialogul cu instituţiile care creşteau câini cu scop de a le păzi imobilele (...) Am găsit societatea din Germania cu care am o înţelegere corectă şi care îmi permite să dau un număr serios de câini în fiecare două luni, mi-au promis că dacă sunt cereri mai mari, la o lună" a declarat primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea.

Dorin Florea spune că problema câinilor vagabonzi nu poate fi imputată primarului general al Capitalei, ci legislativului. Edilul din Târgu-Mureş susţine că atât Oprescu, cât şi alţi primari din România nu au reuşit să rezolve problema maidanezilor din pricina legislaţiei potrivnice.

"Eu nu-l acuz pe primarul capitalei, nu acuz pe niciun primar, nu numai din bun simţ sau spirit de castă, dar au avut o legislaţie total, total potrivnică (...) Şi Brigitte Bardeux, credeţi că o durea pe ea în buze de câinii vagabonzi, hai să fim serioşi. Nu ştia cum să mai atragă atenţia după Saint Tropez care o făcuse când era tinerică şi cu bustul mare, acu la o vârstă mai aşa, a apucat-o dragostea de câini. Nu! vii şi susţii legislaţie şi responsabilizezi cetăţeanul vis-a-vis ce înseamnă câine. Vrei câine? Înseamnă un lux. Nu că ne-am săturat de el, îl dăm pe stradă." a mai adăugat Dorin Florea

Datorită măsurilor luate de executivul Primăriei din Tîrgu-Mureş, încă din 2002, pe străzile oraşului nu se găsesc haite de câini vagabonzi, iar imagini precum cele din Bucureşti sunt imposibile în Oraşul Florilor.

Mai puteţi citi:

Dorin Florea le cere ajutorul localnicilor şi politicienilor pentru ca Târgu-Mureşul să fie capitală regională

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: