Târgu-Mureş: Portret-Sergiu Nădăşan: „Muzica înseamnă ritmul vieţii mele”

Târgu-Mureş: Portret-Sergiu Nădăşan: „Muzica înseamnă ritmul vieţii mele”

Sergiu Nădăşan mixează pentru mureşeni

Unul dintre cei mai apreciaţi tineri DJ mureşeni, Sergiu, a început de curând să şi producă muzică house de calitate. Muzica înseamnă mai mult decât un hobby pentru foarte mulţi mureşeni. Pentru unii, însă, ritmurile şi sunetele electronice au depăşit de mult graniţele unei simple pasiuni, devenind chiar o meserie în toată regula.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lui Sergiu îi place muzica de mic, deşi visa să devină doctor. „Când eram copil, îmi doream să fiu medic. Dar am renunţat când mi-am dat seama că mi-e frică de ace. Muzica, însă, a fost mereu aproape de mine. Fraţii mei ascultau în special piese din genul euro-dance şi hituri ale anilor ’90, iar acest lucru m-a influenţat. Am învăţat încă de mic să nu am un artist preferat, ci să apreciez muzica în sine”, spune băiatul.

Senzaţii tari la platane
După câţiva ani, muzica l-a „prins” şi a decis să se concentreze asupra ei. A început să mixeze piese electro la calculator, iar ulterior a continuat cu platanele. „În urmă cu câţiva ani am participat la un eveniment în fostul Club mureşean Exit, unde am mixat câteva minute alături de foarte mulţi DJ din oraş. Experienţa a fost foarte utilă pentru mine pentru că i-am cunoscut pe DJ-ii şi producătorii de muzică locali, mulţi dintre ei devenindu-mi apoi prieteni”, povesteşte Sergiu. Au urmat noi şi noi evenimente şi petreceri private unde mureşeanul şi-a definitivat stilul muzical.

„Iubesc muzica house, dar când spun asta, mă refer la adevărata muzică de acel gen: chicago house, classic house, funky house, jackin house. Am învăţat de-a lungul timpului că o petrecere cu adevărat reuşită e aceea la care îmi doresc să sar peste pupitru şi să mă distrez alături de cei din public. Atunci simţi, ca DJ, că îţi faci treaba cum trebuie”, afirmă băiatul. DJ-ului îi place să creeze o atmosfera relaxată la începutul petrecerilor şi apoi să determine pe spectatori să se mişte şi să danseze instinctiv. Una din pasiunile lui Sergiu e să folosească piese care reuşesc să-i facă pe toţi cei prezenţi să dea din cap pe ritmul muzicii chiar dacă aceasta e auzită în premieră.

Electro-producător
Deşi la început nu îl atrăgea, odată cu trecerea vremii Sergiu a început să producă propriile sale melodii. „Prima piesă pe care am semnat-o se numeşte Underground Movement şi este inclusă pe un album Various Artists al casei de producţie Stolen Moments din Olanda. Apoi a urmat Urban Guerillaz Ep, produs de Karpatik din Roma, care contine patru piese de-ale mele. Îmi propun ca în viitor să creez piese cât mai bune calitativ şi petreceri super pentru mureşenii dornici de distracţie”, declară Sergiu Nădăşan.

Profil

Născut
14 iunie 1987, la Târgu-Mureş

Educaţie
Universitatea Petru Maior

Activitate
DJ, student

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Îmi plac verile însorite şi iernile înzăpezite. Îmi iubesc familia şi prietenii, şi îmi place să discut cu persoane deschise la minte indiferent de domeniul de activitate sau subiect. Chiar dacă sunt începător, îmi place foarte mult snowboarding-ul”, spune DJ-ul.

Ce nu-i place
“Nu îmi plac oamenii închişi la minte, sau cei falşi, care încearcă să fie altfel decât sunt. Nu-i suport pe cei care încearcă să compenseze lipsa de talent prin imagine. Detest să stau la coadă dacă nu am mp3 player-ul la mine”, recunoaşte Sergiu.

Întrebări şi răspunsuri

Care e locul în care ţi-ar plăcea să mixezi?
S.N.: Cel mai mult mi-ar plăcea să mixez o noapte în Space din Ibiza, deoarece din spusele celor mai mari DJ din lume, acel club are cea mai bună sonorizare din lume.

Ce sfaturi ai pentru tinerii care vin din urmă şi îşi doresc să îţi urmeze paşii?
S.N.: Să-şi urmeze propriul destin. Să fie originali, să pună pasiune în tot ceea ce fac, să muncească pentru a deveni cei mai buni şi să nu uite de unde au plecat. Sunt mulţi aşa zişi DJ care după câteva evenimente sau o piesă de succes au început să creadă că pământul se învârte în jurul lor.
citeste totul despre: