Târgu-Mureş: Panică la Spitalului Clinic Judeţean

Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect normativ pentru toate spitalele din ţară. Pentru că se depăşesc cheltuielile cu personalul non-medical, reprezentanţii spitalului se tem de concedieri Proiectul vine să completeze dezastrul din Sănătate. După micşorarea salariilor cu 25 la sută, urmează acum şi reduceri de personal

Ştiri pe aceeaşi temă

Ei cred că este foarte posibil să se treacă la disponibilizări din rândul personalului auxiliar şi al celui de întreţinere, pentru a se angaja cadre medicale.

Cheltuieli prea mari

„Avem 3.200 de oameni angajaţi la noi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Normarea prevede ca bugetul de cheltuieli să nu depăşească 70 la sută pentru personalul non-medical, iar la noi se cheltuiesc 84 la sută", a declarat Lavinia Cozma, purtător de cuvânt la spitalului.

Deocamdată, aceasta este doar o propunere. „După normativul actual, avem un deficit de 400 de persoane. Nu ştim ce va fi când se va definitiva noul act normativ", a mai spus Lavinia Cozma. Conform aceluiaşi normativ, fiecare medic ar avea în grijă între 5 şi 15 paturi, iar o asistentă, între 8 şi 12 paturi pe tură. Ministerul Sănătăţii aşteaptă reacţii din ţară, precum şi propuneri ale managerilor de spitale pentru a definitiva actul normativ.

Doar un proiect

Ministerul Sănătăţii a postat zilele acestea pe site-ul popriu un nou proiect normativ pentru toate unităţile spitaliceşti cu paturi din ţară. „Noile prevederi legislative vor da posibilitatea spitalelor să angajeze un număr mai mare de medici şi personal medical cu pregătire medie, deoarece am îmbunătăţit criteriul de normare în acest sens. De asemenea, am creat un normativ mai flexibil, între un minim şi un maxim, astfel încât să dăm posibilitatea managerului de a decide angajarea de personal în secţia sau compartimentul cu deficit", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe site-ul ministerului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările