Târgu-Mureş: O nouă „porţie” de apă caldă pentru mureşeni

Mureşenii au din nou apă caldă la robinet după o săptămână în care s-au spălat în lighean. E.ON Gaz a reluat astăzi furnizarea gazului către toate cele 43 de centrale termice ale Energomur, după ce i s-a promis că va încasa sumele restante.

Ştiri pe aceeaşi temă

După o săptămână de chin în care peste 50.000 de mureşeni s-au spălat încălzind apă, Primăria Târgu-Mureş, Compania E.ON Gaz şi societatea Energomur au ajuns la o înţelegere verbală, astfel că s-a reluat furnizarea gazului către centralele termice şi implicit a apei calde către consumatori. Mureşenii pot sta liniştiţi cel puţin până luna viitoare, deoarece atât Primăria cât şi Energomur au promis companiei E.ON Gaz că vor mai plăti din datorii.

Bucurie pentru mureşeni

Reluarea furnizării apei calde îi bucură pe mureşeni, mai ales că unii au apelat la rude, prieteni sau vecini cu centrale termice de apartament, pentru a se putea spăla. Alţii şi-au încălzit apa pe aragaz. „Ne-am spălat cum am putut. Am încălzit două oale de 10 litri de apă ca să ne spălăm, iar cum suntem trei în casă, am stat câteva ore bune zilnic să putem să putem face baie”, spune mureşenaca Rozalia Pol.

Alţii au apelat la prieteni. „Am noroc că am prieteni care şi-au montat centrală de apartament şi m-au primit în fiecare seară să fac un duş la ei. Eu stau în chirie, nu ar avea rost să-mi montez centrală, iar oale mari pentru încălzit apă nu am. Mă bucur că acum este apă caldă , pentru că începea să-mi fie ruşine să apelez zilnic la ei”, spune Carmen Suciu, o tânără mureşencă.

Datorii de 24 de milioane de lei

Potrivit viceprimarului Claudiu Maior, compania E.ON Gaz va primi până la sfârşitul acestei luni o tranşă de 22 de miliarde lei vechi, reprezentând subvenţia la preţul gazului, primită de la Guvern, urmând ca luna viitoare Primăria să achite împreună cu Energomur încă aproximativ 20 de miliarde lei vechi.

„La data de 20.04.2010, valoarea totală a datoriilor Energomur S.A. se ridicau la peste 24,2 milioane de lei, din care aproximativ 13,2 milioane lei reprezintă datorii restante. În  intervalul 13-16.04.2010, societatea de termoficare a efectuat plaţi în valoare de aproximativ 54 mii lei către compania noastră", se arată într-un comunicat al Companiei E.ON Gaz.

În următoarea şedinţă de Consiliu Local, problema termiei va fi din nou dezbătută. „Până în şedinţa viitoare de Consiliu Local va trebui să adoptăm o nouă strategie în cee ca priveşte Energomur. Modul de lucru pe care societatea l-a avut până acum trebuie schimbat. Cetăţeanul trebuie să fie liber să aleagă, iar atunci când plăteşte să primească serviciile, iar atunci când nu poate plăti, Primăria să-i vină cu un ajutor”, a precizat Claudiu Maior, viceprimarul municipiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările