Târgu-Mureş: Investiţie de criză: capelă mortuară de 140.000 de euro, la Corunca

Primarul din Corunca vrea să construiască o casă mortuară de lux în centrul localităţii. Consiliul local a aprobat deja studiul de fezabilitate, iar construcţia de 800 de metri patraţi ar urma să coste aproape 140.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un proiect...inedit va face din comuna Corunca cea mai frumoasă localitate. Pentru cei morţi, însă. Primarul Nagy Martin vrea ca, în maxim şase luni, să termine de construit o capelă mortuară chiar în centrul localităţii. „Am demarat deja procedurile de licitaţie şi deocamdată s-au arătat interesate trei firme să facă această capelă. Nu pot să vă spun acum costurile pentru că nu sunt la birou", a spus primarul. Pimarul s-a cam grăbit să organizeze licitaţia, având în vedere că  deocamdată Consiliul Local a aprobat doar studiul de fezabilitate pentru capelă, nicidecum construcţia în sine, care ar urma să fie votată în şedinţa de CL din săptămâna aceasta. „Este un proiect aberant având în vedere costul la care se ridică investiţia, adică 789.962 de lei adică 140.806 euro, cu tot cu tva", s-a revoltat Mircea Macaveiu, unul dintre consilierii locali.

Capelă de 5 stele

Proiectul are însă toate şansele să fie votat, având în vedere faptul că primarul are de partea sa şapte consilieri, în timp ce împotriva construcţiei sunt doar patru membri ai CL. „Noi am trimis scrisori şi către Prefectură şi către Consiliul Judeţean şi sperăm ca această iniţiativă să nu fie aprobată niciodată", a menţionat Mircea Macaveiu, unul dintre consilierii locali care sunt împotriva construcţiei. 

Localnicii nu vor capela

Conform proiectului, capela, care se va întinde pe 800 de metri pătraţi,  va avea o cameră mortuară, sală de ceremonii, trei camere de depozitare, vestiar pentru preoţi, magazie, o cameră pentru rudele defunctului, hol şi grup sanitar. Deşi comuna are puţin mai mult de 2000 de locuitori, pe proiect se specifică faptul că această capelă ar deservi la 4.016 persoane.

Locuitorii comunei Corunca sunt şi ei revoltaţi de iniţiativa atorităţilor locale. „Domnule, e bine să se facă o capelă, dar să se facă lângă cimitir, nu aici în centru. Nu mai vorbesc de costuri, că de banii ăia s-ar face mult mai multe. Noi nu avem drumuri, iar seara, după ora 11.00, se sting toate luminile din comună", spune Vegh Sigismund. „Nagy Martin e primar de peste 25 de ani şi de 20 de ani n-a mai făcut o şedinţă comunală, să ne întrebe şi pe noi dacă vrem şi să ştim pe ce se duc banii. Noi nu zicem să nu se facă, dar să se facă cu cap", spune şi Matyus Alexa care locuieşte chiar lângă Primărie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările