Târgu-Mureş: Festivalul Naţional “Lucian Blaga” la UPM

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional "Lucian Blaga" va fi deschis oficial mâine, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii Petru Maior din Târgu-Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul este organizat de Facultatea de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii "Petru Maior", în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Editura "Ardealul", Societatea Scriitorilor Mureşeni şi revista "Vatra", cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureş.

În cadrul festivalui, care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, vor avea loc lansări de cărţi, sesiuni de comunicări ştiinţifice, recital de versuri în lectura poeţilor, membrilor şi colaboratorilor Uniunii Scriitorilor din România şi decernarea premiilor de excelenţă şi ale diplomelor jubiliare ale festivalului.

Totodată, Biblioteca Municipală Târnăveni va fi, vineri, gazda unor dezbateri pe marginea operei blagiene, pentru ca sâmbătă festivalul să continue cu o miniexpoziţie de ediţii Blaga, reviste şi cărţi, la sediul Editurii Ardealul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: