Târgu-Mureş: 397 de case la ţară pentru "specialişti"

Târgu-Mureş: 397 de case la ţară pentru

În judeţul Mureş urmează să fie construite 397 de case prin programul "Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti"

Prefectura judeţului Mureş a anunţat că în cele 48 de comune din judeţ s-a propus contruirea a 391 de case pentru specialişti, dintre care 194 cu două camere şi 203 cu trei camere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în prezent 46 de primării de comune şi cele ale oraşelor Sărmaşu şi Sângeorgiu de Pădure şi-au manifestat intenţia de a participa la programul "Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti"

"Conform datelor centralizate la Instituţia Prefectului, în cele 48 de unităţi administrativ-teritoriale există 411 persoane care îndeplinesc criteriile pentru a putea fi cuprinse în program, respectiv sunt personal didactic, medici, asistenţi medicali sau poliţişti, sunt titulari pe post şi nu deţin în proprietate imobil în localitatea în care lucrează. Numărul caselor propuse pentru a fi construite se ridică la 397, respectiv 194 cu două camere şi 203 cu trei camere", a precizat Cristina Manoilă, purtător de cuvânt al Prefecturii Mureş.

Din cele 411 persoane vizate de acest program, 232 sunt personal didactic, 78 medici sau asistenţi medicali iar restul sunt poliţisti sau angajaţi ai MAI.
   
"Fondurile pentru construirea locuinţelor vor fi asigurate prin ANL. Costurile cu chiria vor fi suportate în cazul a 46 dintre localităţi de către fiecare specialist în parte, doar două primării putând susţine această cheltuială din bugetul local. Casele vor fi construite pe suprafeţe de teren puse la dispoziţie de fiecare primărie în parte, în urma unor hotărâri ale consiliului local. Este vorba despre minim 500 de mp. pentru fiecare imobil", a mai precizat Cristina Manoilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările