Slujba de Înviere a strâns în jurul bisericilor credincioşii. Tineri, vârstnici sau copii au luat lumină

Slujba de Înviere a strâns în jurul bisericilor credincioşii. Tineri, vârstnici sau copii au luat lumină

Credincioşii au aşteptat ore să ia Paştele, FOTO: Ionel Albon

Noaptea de Înviere a fost marcată la Târgu-Mureş! Credincioşii au umplut lăcaşurile de cult cu puţin înainte de miezul nopţii, au luat lumină şi s-au rugat pentru sănătate, zile mai bune şi o viaţă liniştită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bisericile din oraş au devenit neîncăpătoare, imeidat ce s-a apropiat de miezul nopţii. Cu mic, cu mare, cu lumânări în mână, credincioşii au venit să ia lumină. Creştinii  o consideră cea mai importantă sărbătoare din an, pentru că reprezintă trecerea de la moarte la viaţă veşnică. " Am venit cu gânduri bune. M-am pregătit sufleteşte, m-am rugat şi am ţinut post ultima săptămână " spune Dina Florea.  " Am 60 de ani, şi de 57 de ani nu lipsesc de la nici o slunbă de Înviere, chiar dacă am fost bolnav sau obosit, am venit. Înseamnă viaţa, înseamnă biruinţa " mărturiseşte Gheorghe Iancu.

Deşi cele doua Catedrale din oraş sunt căutate de credincioşi mai ales în zile de sărbătoare, în aceasta noapte bisericile din cartierele Târgu-Mureşului au devenit neîncăpătoare. Sute de jandarmi şi poliţişti au asigurat ordinea şi liniştea publică în fiecare loc unde s-au adunat credincioşi. Străzile au fost luminate, iar oamenii au circulat cu lumînări în mână până spre dimineaţă.

Slujba de Înviere marchează sfîârşitul Postului Mare. După săptămână de abstinenţă, credincioşii care şi-au primenit sufletul şi corp vor avea parte astăzi de festinul de Paşti. "Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând " sunt cuvintele care îi vor însoţi pe creştini până la Înălţare.

Credincioșii mureșeni au luat lumină

Imagini din aceeasi galerie
  • Credincioșii mureșeni au luat lumină
  • Credincioșii au încpn jurat de trei ori Biserica, cu lumănări în mănă
  • Oamenii au plecat însore case doar după ce au luat Paștele
  • La slujba de Înviere participă și copii
  • Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce,  iar apoi a înviat. Crucea a devenit simbolul creștinătății.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: