Sighişorenii îşi caută primar

Sighişorenii îşi caută primar

Dorin Dăneşan, fostul primar al municipiului Sighişoara

Dorin Dăneşan nu a primit răspuns favorabil cu privire la ordinul de revocare a sa din funcţia de primar. Astfel, fostul edil nu mai are acum nicio variantă, decizia fiind definitivă şi irevocabilă. La Sighişoara se vor organiza în următoarele 90 de zile alegeri pentru un nou primar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş a respins luni, 9 martie 2015, ca fiind neîntemeiată, cererea formulată de Ioan Dorin Dăneşan, în contradictoriu cu Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, de anulare a Ordinului de revocare a sa din funcţia de primar al municipiului Sighişoara.

Hotărârea instanţei este definitivă şi irevocabilă

"Sunt dezamăgit şi nu doar de ieri. De când am primit condamnarea, fără motiv. Eu mă consider nevinovat în continuare. Spuneţi şi dumneavoastră, cum poate o persoană din cinci să fie considerată vinovată, când celelalte patru care au pus semnătura pentru prelungirea unui contract de concesiune să fie considerate nevinovate, iar eu care am pus semnătura de conformitate să fiu singurul vinovat?" spune fostul primar Dorin Dăneşan.

Data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea prefectului. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la data pronunţării hotărârii instanţei, adică de luni 9 martie.

Fostul primar al municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, a contestat, în instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş, Ordinul de revocare a sa din funcţie, emis de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în luna noiembrie 2014.

Primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, a fost condamnat în anul 2011 de Judecătoria Sighişoara la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, decizia fiind atacată cu recurs, edilul declarând că este nevinovat.

După ce a primit ultima decizie definitivă şi irevocabilă, în 7 martie 2013, Dorin Dăneşan a mai condus Sighişoara mai bine de un an, până în 28 noiembrie 2014.

Fostul edil spune că nu a condus ilegal Sighişoara

"Nu consider că am fost primarul Sighişoarei ilegal. Nu mi-au lşuat prin sentinţa definitivă dreptul de a alege şi de a fi ales şi au lăsat la latitudinea prefectului dacă voi fi sau nu destituit din funcţie. Nu mi-a interzis nimeni să mai fiu primar şi nici dreptul de a semna nu mi l-a revocat nimeni până la ordinul primit de la prefect, în 28 noiembrie 2014" precizează fostul primar.

În luna martie a anului trecut, Curtea de Apel Târgu Mureş anunţa că primarul din Sighişoara, Dorin Ioan Dăneşan, a pierdut recursul pe care l-a declarat împotriva sentinţei penale pronunţate în 22 noiembrie 2011 de Judecătoria Sighişoara, prin care era condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, în 7 martie 2013, prin sentinţă definitivă, să caseze parţial hotărârea atacată, iar rejudecând cauza a majorat pedeapsa la doi ani de închisoare, cu suspendare, având un termen de încercare de patru ani.

La ora actuală, atribuţiile lui Dăneşan sunt preluate interimar de către viceprimarul Dan Bândea (PNL).

Candidaţi pentru fotoliul de primar ar putea fi actualul viceprimar Dan Eugen Bândea şi consilierul local Iulian Sîrbu.

Potrivit legii şi ex-primarul Dorin Dăneşan ar putea să candideze, atâta vreme când nu i-au fost interzise drepturile electorale prin hotărârea pronunţată.

"Nu mai candidez. Mi-e silă de toată situaţia asta.  M-au dezamăgit multe persoane şi nu mai am nici nervii, nici puterea să mă mai lupt cu morile de vânt. Cum ar fi dacă aş candida şi aş ieşi din nou primar? m-ar revoca din nou din funcţie? Eu le doresc sighişorenilor să aleagă un primar responsabil, matur care să lupte pentru interesele lor, nu pentru cele personale. Sighişoara merge înainte şi nu e nimeni de neînlocuit" completează D. Dăneşan

Fostul edil e acum în căutarea unui loc de muncă. Ca meserie de bază e inginer şi spune că îşi va servi patria în continuare din orice alt domeniu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările