Sărbătorile pascale dau „apă la moară” traficanţilor de persoane

Sărbătorile pascale dau „apă la moară” traficanţilor de persoane

Numărul minorilor şi al adulţilor căzuţi în plasa traficanţilor de persoane creşte de la un an la altul FOTO: arhivă

Poliţiştii mureşeni atrag atenţia! Sărbătorile devin  un bun prilej pentru cei certaţi cu legea să profite de neatenţia oamenilor de bună credinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

      În perioada Paştilor şi a minivacanţei de 1 mai cei mai mulţi se deplasează în diverse zone de agrement ale ţării, în staţiuni şi chiar străinătate. Necunoscătorii pot deveni victime sigure ale traficanţilor de persoane dacă nu respectă anumite reguli. Cele mai tentante capcane în această perioadă vin sub forma ofertelor de lucru. Infractorii promit slujbe bine plătite în diverse locuri, de aceea poliţiştii îi avertizează pe cei care vor să accepte. Înainte de toate să se intereseze dacă sunt contracte legale şi să nu lase la îndemâna străinilor documente sau acte de identitate. Mai mult, cei care pleacă în aceste zile în străinătate trebuie să lase copii după buletine, adrese şi numere de contact şi să ţină permanent legătura cu rude, prieteni sau colegi. Actele de identitate, documentele oficiale, paşapoartele pot fi reţinute doar de vameşi sau poliţişti, iar accesul la muncă sau distracţie cu acte false este o capcană întinsă de traficanţii de droguri. Cetăţenii care se deplasează trebuie să fie atenţi la faptele lor pentru a nu se trezi şantajaţi, iar dacă acest lucru se întâmplă să ceară imediat ajutor poliţiştilor.
       „Este de înţeles că nimeni nu se oferă să fie victimă a exploatării, fie că este vorba de exploatare în scopuri sexuale,  supunerea la muncă forţată sau obligatorie, însă cu toate acestea multe dintre persoane, în funcţie de modul în care percep situaţia în care se află, tind să acorde încredere celor  care oferă soluţii, problemelor de acest gen” , se arată în comunicatul de presă al Poliţiei.
         Dacă aţi picat în mâna traficanţilor de persoane sau a anumitor grupuri de infractori contactaţi instituţiile sau persoanele care ar putea să vă ofere ajutor, adresaţi-vă Poliţiei, Ambasadelor sau Consulatelor din statul în care vă aflaţi, apelaţi gratuit linia telefonică 0 800 800 678 dacă sunteţi în România sau 004 021 313 31 00 dacă vă aflaţi în străinătate.

citeşte şi:

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: Cooperarea poliţienescă dintre Franţa şi România face posibilă combaterea reţelelor de trafic de persoane
 

Medicul proxenet din Aiud a fost trimis în judecată. Molnar Gheza a fost ajutat de concubină şi de mama unei minore
 


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: