Profesorii maghiari de la UMF Târgu-Mureş ameninţă cu proteste şi demisii

Profesorii maghiari de la UMF Târgu-Mureş ameninţă cu proteste şi demisii

Rectorul UMF a declarat că va delega sarcinile altor persoane, dacă cei din linia maghiară vor demisiona

Pentru că nu au primit promisiuni pentru înfiinţarea departamentului cu predare în limba maghiară , profesorii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş ameninţă cu protest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prorectorul şi prodecanul au ameninţat cu demisia, iar ceilalţi au declarat că vor boicota şedinţele. Discuţiile care au avut loc între profesorii români şi cei  maghiari, la care a fost prezent şi ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică nu au pus punct problemelor ivite la UMF Târgu-Mureş. 

Punctul 7 al protocolului încheiat acum doi ani şi care priveşte înfiinţarea departamentelor maghiare a dus din nou la eşuarea negocierilor. 

Profesorii maghiari cer cu tărie respectarea protocolului, adică un departament maghiar, chiar de anul viitor. 

ARACIS nu susţine înfiinţare departamentului maghiar

Mihnea Costoiu a declarat că „este o problemă falsă şi cred că dialogul între cele două părţi ar trebui să continue”. 

Mai mult, Mihnea Costoiu susţine că o acreditare pe termen lung nu poate fi dată fără acordul ARACIS, care la ultima evaluare a arătat clar de ce nu e justificată înfiinţarea departamentului maghiar. „O decizie greşită” a subliniat Mihnea Costoiu, referindu-se la demisii şi proteste.

Citeşte şi:

Alegerile pentru Senatul UMF, boicotate de profesorii şi studenţii maghiari


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: