Premieră medicală la Târgu-Mureş! O tehnică folosită în mai multe ţări europene a salvat genunchiul unui schior

Premieră medicală la Târgu-Mureş! O tehnică folosită în mai multe ţări europene a salvat genunchiul unui schior

Transplantul a fost realizat de o echipa de specialişti ortopezi de la Spitalul de Urgenţă Mureş FOTO: arhivă

Intervenţia a fost făcută de către specialişti în ortopedie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş. Tehnica numită „press fit” constă în implantarea unei alogrefe în genunchi.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Transplantul a fost făcut unui bărbat în vîrstă de 45 de ani, care în cel mult şase luni îşi va putea folosi piciorul. Grefele au fost prelevate de la doi pacienţi aflaţi în moarte cerebrală şi au fost donate de către Banca de Organe şi Ţesut din Colentina. Intervenţia costă 4.200 de lei şi este considerată o premieră la noi în ţară. Medicii au declarat că această tehnică nu utilizează un sistem de fixare a tendonului, ci acest lucru se face în mod natrual,  biologic, prin mecanismele organismului.

     Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant au declarat că până la sfîrşitul anului, la Târgu-Mureş şi la Bucureşti se va deschide o bancă de ţesuturi, iar în anii următori se vor înfiinţa alte două, la Iaşi şi la Timişoara.

citeşte şi:

Premieră medicală în vestul României. Doi medici din Franţa au venit la Timişoara pentru a realiza o operaţie pe creier
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările