Percheziţii în toată ţara într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi zeci de medici

Percheziţii în toată ţara într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi zeci de medici

Activitatea e coordonată de BCCO Târgu-Mureş. FOTO: Adevărul/Arhivă

68 de percheziţii s-au desfăşurat astăzi în toate judeţele României, într-un dosar al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni. Sunt vizaţi zeci de medici acuzaţi că au falsificat bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre.

Într-un comunicat al Poliţiei Române se arată că:
 
„La data de 9 mai a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Tg. Mureş, desfăşoară, în toate judeţele României şi în municipiul Bucureşti, 68 de percheziţii într-o cauză penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi  fraudă informatică.
 
În fapt, începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judeţului Mureş şi nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenţi medicali), ar fi falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care ar fi atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv). 
 
Acţiunea este efectuată  cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia Regională Sibiu.
 
La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.”
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: