Percheziţii la o reţea de contrabandişti de ţigări şi alcool şi la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au vizat o reţea de contrabandişti de ţigări şi alcool FOTO: Adevărul
Poliţiştii au vizat o reţea de contrabandişti de ţigări şi alcool FOTO: Adevărul

Poliţiştii mureşeni au luat la puricat joi mai mulţi contrabandişti de ţigări şi alcool. Ţigările şi alcoolul erau produse în Bistriţa-Năsăud, în fabrici ilegale şi comercializate în judeţul Mureş. Tot joi, poliţiştii au desfăşurat percheziţii şi la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Joi, poliţiştii mureşeni au efectuat 17 percheziţii domiciliare, în Mureş şi Bistriţa-Năsăud, fiind vizate persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi alcool. Acestea erau produse în Bistriţa-Năsăud, în fabrici ilegale, şi mai apoi comercializate printr-o reţea specializată de contrabandişti în judeţul Mureş. 

 „În fapt, mai multe persoane din municipiile Reghin şi Târgu Mureş, sunt bănuite că ar fi constituit o reţea ilegală de distribuţie de ţigarete netimbrate şi alcool nefiscalizat.

Produsele accizabile ar fi provenit din judeţul Bistriţa-Năsăud, de la alţi atrepozitari decât cei autorizaţi, iar comercializarea acestora s-ar fi realizat pe raza judeţului Mureş”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Doi turci au încercat să ocolească legea românească 

Tot joi, poliţiştii mureşeni au desfăşurat 11 percheziţii pe raza judeţelor Mureş, Sibiu, Bihor, Arad şi Satu Mare, la patru societăţi comeciale şi la patru persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2015, doi cetăţeni de origine turcă ar fi efectuat peste 40 de operaţiuni comerciale de import, cu autocamioane înmatriculate în Turcia, de la furnizori din aceeaşi ţară. Transportatorii, coordonaţi de persoane bănuite, ar fi utilizat două seturi de documente justificative, astfel încât în vama turcă ar fi fost prezentate cantităţile reale, iar la intrarea în România, în vamă, pentru aceleaşi mărfuri, ar fi fost prezentate documente justificative din care rezultau tranzacţionarea unor cantităţi mai mici decât cele efectiv transportate şi la preţuri/valori diminuate, în scopul micşorării cuantumului taxelor vamale, aferente acestor operaţiuni”, se arată într-un comunicat de presă remis de IGPR. 

Se pare că bunurile ar fi fost livrate în principal la un depozit din Târgu Mureş, iar ulterior ar fi fost distribuite la punctele de lucru ale societăţii din judeţele Sibiu, Bihor şi Satu Mare şi la clienţi din alte judeţe, o mare parte fiind livrate către parteneri din judeţul Arad. 

O parte din sumele de bani obţinute din aceste activităţi comerciale ilicite ar fi fost utilizate pentru acordarea de împrumuturi către societatea pe care o administrează, în scopul achiziţionării unor imobile şi autoturisme de lux, în acest fel, sumele dobândite „la negru” fiind introduse în circuitul legal, precum şi pentru acordarea de împrumuturi cu dobândă. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite