Părintele Ghelasie Ţepeş, răpus de COVID-19. Ultima sa predică: „Au făcut boala o religie. Lumea se închină la ea“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stareţul Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, ucenic al duhovnicului Arsenie Boca, a murit de Covid-19. Preotul, care avea doar 58 ani, fusese infectat cu noul coronavirus.

Stareţul Ghelasie Ţepeş, arhimandrit al Mănăstirii „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, a murit în dimineaţa de duminică, 15 noiembrie, la vârsta de 58 ani. Infectat cu noul coronavirus, preotul a fost răpus de Covid-19. 

Ultima sa predică a fost în duminica de 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii. „Au făcut boala asta ca o religie. Şi au îndemnat lumea să se închine, dom'ne! Nu vedeţi că o să se lupte să vă închinaţi bolii, să nu i vă mai închinaţi lui Hristos?“, a rostit atunci părintele stareţ. 

Ghelasie Ţepeş a fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca la mănăstirea Sâmbăta de Sus. 

Părintele Ghelasie (Gheorghe pe numele de botez) Ţepeş s-a născut la 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş, al şaselea copil dintre cei opt copii ai unei familii profund credincioase.

Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit, devenind Maica Arsenia, cu binecuvântarea părintelui Arsenie Boca. Iar tânărul Gheorghe a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus, acolo unde l-a cunoscut pe marele duhovnic.

După absolvirea facultăţii de Teologie de la Sibiu, Ghelasie Ţepeş a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa din Alba. De aici a plecat cu cinci călugări şi a întemeiat Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara.

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Povestea casei lui Arsenie Boca, locul de pelerinaj din munţi. 110 ani de la naşterea duhovnicului 

BOR îl pregăteşte pe Arsenie Boca pentru sfinţenie. „Nu e monetar să fii împotriva propriilor credincioşi“

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite