Papa Francisc în România. Autorităţile din Mureş i-au dat Suveranului Pontif cea mai înaltă distincţie a judeţului

Papa Francisc în România. Autorităţile din Mureş i-au dat Suveranului Pontif cea mai înaltă distincţie a judeţului

papa Francisc. FOTO Inquam Ganea / Octav Ganea

Papa Francisc a primit, sâmbătă, Fibula de la Suseni, cea mai înaltă distincţie a judeţului Mureş, după ce a aterizat pe Aeroportul Transilvania, din Târgu Mureş, în a doua zi a vizitei apostolice în România. Suverantul Pontif susţine Sfânta Liturghie la Şumuleu Ciuc, iar mâine va fi cel mai important moment al vizitei, ceremonia de beatificare a mai multor episcopi greco-catolici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sanctitatea Sa Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş la ora 8.20 şi a fost întâmpinat la scara avionului de prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa. Acesta i-a oferit cea mai înaltă distincţie a judeţului, Fibula de la Suseni.
 
„Am avut onoarea şi plăcerea de a-l primi în această dimineaţă (sâmbătă – n.r.) în judeţul Mureş pe Sfântul Părinte Papa Francisc, iar această vizită este un eveniment unic, deosebit pentru toţi mureşenii. I-am urat Sanctităţii Sale bun venit şi, ca un semn de apreciere a personalităţii domniei sale, i-am oferit cea mai importantă distincţie a judeţului Mureş, Fibula de la Suseni. L-am rugat să-i binecuvânteze pe români şi pe mureşeni cu dragostea pe care le-o poartă. Sfântul Părinte mi-a spus că îi face plăcere să fie pentru câteva clipe în judeţul Mureş”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, citat de Mediafax. 
 
Anterior aterizării aeronavei în care s-a aflat Sfântul Părinte, a ajuns la aeroportul din Târgu Mureş şi primul ministru al României, Viorica Dăncilă, prezentă pentru evenimentul de la Şumuleu Ciuc. Duminică va fi cea mai importantă zi a vizitei Suveranului Pontif, având loc la Blaj ceremonia de beatificare a mai multor episcopi greco-catolici.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: