Medicii i-au salvat viaţa în două ore, deşi anevrismul ei a fost declarat inoperabil

Medicii i-au salvat viaţa în două ore, deşi anevrismul ei a fost declarat
inoperabil

O femeie de 33 de ani din Bistriţa a primit o nouă şansă la viaţă. Diagnosticată cu anevrism cerebral de vârf de arteră bazilară, declarat inoperabil neurochirurgical – din cauza riscului prea mare, femeia a fost refuzată de reprezentanţii mai multor centre medicale din ţară. O astfel de operaţie se realizează pentru a doua oară în ţară şi tot de medicii din Târgu-Mureş.

După ce s-a adresat mai multor centre medicale din România şi a fost refuzată, tânăra din Bistriţa a beneficiat la Târgu-Mureş de un tratament modern, innovator.

Este vorba despre o tehnică minim invazivă, endovasculară, utilizând un dispozitiv implantabil cerebral, a doua de acest gen în România, prima realizându-se tot la Târgu-Mureş. Intervenţia a fost realizată de o echipă multidisciplinară, coordonată de dr. Lucian Mărginean, medic primar radiologie intervenţională, formată din neuro-radiologi interveţionişti, neurochirurgi şi medici de terapie intensivă.

Procedura, care a durat aproximativ două ore, este o metodă minim invazivă şi a constat în navigarea, cu ajutorul unor catetere şi microcatetere, prin vasele de sânge, până la nivelul vasului afectat şi implantarea acestui dispozitiv ce asigură posibilitatea securizării anevrismului. Odată securizat acest anevrism, a fost eliminat riscul unei hemoragii cerebrale ce ar fi putut fi produsă prin ruperea acestuia, cu consecinţe fatale asupra pacientei.” spune dr. Lucian Mărginean, medic primar radiologie intervenţionistă

Medicii au fãcut o puncţie în artera femurală a pacientei, au montat dispozitivul şi au scos anevrismul din circulaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: