Mănăstirea Recea, locul unde mii de credincioşi aşteaptă Învierea Domnului

Mănăstirea Recea, locul unde mii de credincioşi aşteaptă Învierea Domnului

Curtea Mănăstirii Recea devine neîncăpătoare, peste 5.000 de pelerini vin de Paşti FOTO: sursa www.manastirearecea.ro

Peste 5.000 de pelerini sunt aşteptaţi şi în acest an, la Mănăstirea Recea, care în noaptea de Paşti devine mereu neîncăpătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Pelerinii vin la lăcaşul de cult, chiar din joia mare şi asistă la tot ritualul. Unii şi-au făcut din timp rezervările la chilii, de cele mai multe ori acestea sunt ocupate încă de la începutul anului. Pentru ca numărul lor este mic, aproximativ 40 de încăperi care pot fi puse la dispoziţia pelerinilor, cei mai mulţi dintre credincioşi vin aici şi apelează la prieteni, familie, localnici sau pensiunile din apropiere. Pentru cazarea la mănăstire, cei care rezervă din vreme nu trebuie să plătască nimic. Credincioşii  vor lasă o donaţie, iar suma depinde doar de  bunăvoinţa celui care petrece în rugăciune între zidurile mănăstirii. În schimb, localnicii oferă camere pentru care pelerinii ajung să plătească până la 30-40 de lei locul pe noapte, mai ieftin decît la pensiuni, unde un loc în cameră ajunge până la 90-100 de lei, în aceste zile.
     

Aşezământul Mănăstirii Recea a fost ridicat în 1991 şi se află la o distanţă mai mică de Aeroportul Transilvania. Pentru că cele mai multe măicuţe au ajuns aici din sudul ţării, cei mai mulţi pelerini care sărbătoresc Învierea Domnului sunt din judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa.  
 

citeşte şi:
 

Mănăstirile şi pensiunile din apropierea Bucureştiului, pregătite să-i întâmpine pe credincioşi de Paşte

Paştele la mănăstire. Lista locurilor unde putem să ne petrecem Învierea mai aproape de Dumnezeu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: