Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, suspendat pentru lipsa de măsuri în tratarea pacienţilor cu coronavirus şi protecţia cadrelor medicale

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, suspendat pentru lipsa de măsuri în tratarea pacienţilor cu coronavirus şi protecţia cadrelor medicale

Spitalul Clinic Judeţean Mureş are un nou manager

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Ovidiu Gîrbovan, a fost suspendat din funcţie printr-un ordin al prefectului judeţului, pentru că ar fi tergiversat amenajarea spaţiilor pentru tratamentul bolnavilor infectaţi cu Covid-19, nu ar fi făcut repartiţia cadrelor medicale şi nu ar fi luat măsuri pentru a asigura echipamente şi materiale de protecţie a cadrelor medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a emis Ordinul de Prefect nr. 113 din 2 aprilie 2020, prin care dr. Ovidiu Gîrbovan este suspendat din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, pe perioada stării de urgenţă, pentru îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor de serviciu, s arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectură.

Printr-un alt ordin, a fost numit în funcţie, pe perioada stării de urgenţă, dr. Daniel Porav-Hodade, medic urolog în cadrul Clinicii de Urologie a SCJ Mureş.

"Pentru a răspunde eficient şi rapid în lupta cu Covid-19, dar şi pentru a fi cât mai pregătiţi pentru perioada imediat următoare, este nevoie de oameni care să înţeleagă gravitatea situaţiei şi care să fie în permanenţă cu gândul la sănătatea mureşenilor. Având în vedere întârzierile şi tergiversările amenajării spaţiilor destinate tratamentului bolnavilor infectaţi, lipsa gestionării repartiţiei cadrelor medicale şi absenţa măsurilor de asigurare a echipamentelor şi materialelor de protecţie a cadrelor medicale, am luat decizia suspendării din funcţie a domnului doctor Gîrbovan pe perioada stării de urgenţă”, a spus Mara Togănel, prefectul judeţului Mureş, citată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: