Leonard Azamfirei, noul rector al UMF

Leonard Azamfirei, noul rector al UMF

Prof.univ.dr. Leonard Azamfirei este noul rector UMF

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei este noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, după ce a obţinut 53,68% din voturile valabil exprimate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursa pentru funcţia de rector al UMF s-au înscris În cursa pentru funcţia de rector s-au înscris prorectorul ştiinţific al UMF dr. Klara Brânzaniuc, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Leonard Azamfirei şi medicul Tiberiu Băţagă, şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

În urma voturilor, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a obţinut 153 de voturi, prof. univ. dr. Klara Brânzaniuc a obţinut 95 de voturi, şi prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă, votat de 28 de persoane. Numărul persoanelor cu drept de vot a fost de 416, din care au votat 285 (68,51%), 276 de voturi din totalul celor exprimate au fost valabile, iar 9 au fost anulate.

Alegerile la UMF Târgu Mureş erau programate să se desfăşoare în două tururi de scrutin, respectiv în 22 februarie şi în 24 februarie, dar ele s-au încheiat după primul tur, ca urmare a întrunirii a peste două treimi din numărul celor cu drept de vot. Potrivit consilierului juridic al UMF Târgu Mureş, Manuela Sălăgean, alegerile pentru funcţia de rector al UMF Târgu Mureş trebuie validate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările