Jandarmii au îndepărtat mai mulţi urşi din zona Spitalului Miercurea Ciuc, de pe străzi din Borsec şi de pe un drum din apropierea staţiunii Lacul Roşu

Jandarmii au îndepărtat mai mulţi urşi din zona Spitalului Miercurea Ciuc, de pe străzi din Borsec şi de pe un drum din apropierea staţiunii Lacul Roşu

Jandarmii harghiteni au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea mai multor urşi care se aflau în zona Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, pe mai multe străzi din Borsec şi pe un drum forestier din apropierea staţiunii Lacul Roşu.

Jandarmeria Harghita a transmis, luni, că începând vineri, au fost primite şapte apeluri prin care era semnalată prezenţa urşilor în localităţile Miercurea Ciuc, Bodogaia, Borsec, Lacul Roşu şi Dealu.
 
Primul apel a fost făcut din satul Bodogaia, un bărbat semnalând prezenţa unei ursoaice cu 3 pui lângă gardul unei curţi. Pe timpul deplasării, jandarmii au fost anunţaţi de către viceprimarul comunei că ursoaica a plecat înspre pădure, aşadar nu mai este necesară intervenţia.
 
Ulterior, a fost semnalată prezenţa unui urs în spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, acesta fiind îndepărtat de către jandarmii harghiteni înspre zona împădurită nelocuită.
 
 
"Primul apel al zilei de sâmbătă, 21 mai, a fost făcut din oraşul Borsec, de unde urmau să mai fie făcute în aceeaşi zi încă două apeluri. În toate cele trei cazuri a fost vorba despre o ursoaică sau ursoaice cu pui, prezenţa lor fiind semnalată fie pe diferite străzi din localitate, fie în apropierea Grotei Urşilor. De fiecare dată, la faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie care a îndepărtat animalele sălbatice în pădure. Tot sâmbătă, la ora 19:09, o femeie ne-a semnalat prezenţa unui urs pe un drum forestier din apropierea staţiunii Lacu Roşu. Jandarmii care s-au deplasat la caz au îndepărtat ursul, anunţând în acelaşi timp turiştii despre prezenţa acestuia în zonă”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, ultimul apel al sfârşitului de săptămână a fost făcut din comuna Dealu, luni, la ora 00:40, de către un bărbat, dar care nu a putut preciza clar locul unde se află ursul, dacă l-a văzut efectiv, singurele informaţii oferite fiind că aude undeva în depărtare câini care latră.
 
În toate situaţiile semnalate, nu au fost reclamate sau înregistrate pagube materiale sau alt tip de evenimente, a precizat Jandarmeria Harghita.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările