Jandarmeria l-a amendat pe tânărul care a iniţiat un protest la adresa Vioricăi Dăncilă. „Au vrut să mă umilească de ziua mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci luni le-au trebuit jandarmilor din Mureş pentru a scrie amenda care a fost expediată către Alin exact în ziua în care acesta a împlinit 18 ani.

Aproximativ 200 de persoane au protestat în ziua de 16 mai în faţa Vioricăi Dăncilă, premierul fiind într-o vizită la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Oamenii au răspuns unei iniţiative lansate pe Facebook de Alin Popoviciu, un tânăr de 17 ani la acea vreme.

În timpul manifestaţiei din faţa spitalului, şeful Jandarmeriei Mureş, Tiberiu Filipaş, l-a ameninţat pe Alin că-l va amenda deoarece a „scos oamenii în stradă”. „Am rămas dezamagit de reacţia jandarmeriei care prin persoana comandantului instituţiei pe judeţul Mureş mi-a spus că sunt responsabil pentru că «am adus oamenii în stradă» şi voi fi sancţionat pentru acest lucru. Toate astea doar pentru simplul fapt că am postat de 3 ori mesaje prin care am promovat venirea lui Dăncilă în oraş!”, spunea Alin la acea vreme.

Pe 3 octombrie, după aproape cinci luni de la eveniment, jandarmeria a scris amenda care a fost expediată către Alin Popoviciu exact pe data de 4 octombrie, ziua în care tânărul a împlinit 18 ani.

„Au vrut să mă umilească şi să mi-o facă <<cadou>> de ziua mea”, spune Alin care explică faptul că amenda este pentru participarea la protest şi refuzul de a pleca din acel loc.

Tânărul va contesta în instanţă amenda în cuantum de 500 de lei, la fel cum va face şi tatăl său care a primit şi el o amendă de 1.000 de lei pentru participarea la acel protest.

Pe aceeaşi temă:

Mesajul transmis premierului de un adolescent, după ce ar fi fost ameninţat de jandarmi: „Stimată doamnă, vă anunţ că ştiu ce vreau de la viaţă”

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite