Intoxicaţie de monoxid de carbon la o firmă din Miercurea Nirajului. Patronul, cercetat penal.

Intoxicaţie de monoxid de carbon la o firmă din Miercurea Nirajului. Patronul, cercetat penal.

Trei dintre angajaţi au avut evoie de spitalizare foto arhivă

Administratorul unei societăţi comerciale din Miercurea Nirajului este cercetat penal, după ce mai mulţi angajaţi ai săi au ajuns la spital, în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Ştiri pe aceeaşi temă


Societatea are ca profil de activitate confecţiile de îmbrăcăminte, iar în urmă cu două săptămâni, 14 dintre cei 18 angajaţi au început să se simtă rău, trei dintre ei necesitând spitalizare de urgenţă. Din ancheta demarată de inspectorii ITM a rezultat că angajaţii se intoxicaseră cu monoxid de carbon.

"Inspectorii ITM au dispus sistarea totală a activităţii societăţii, până la remedierea deficienţelor şi îndepărtarea oricărei defecţiuni care ar fi putut provoca intoxicaţia. A doua zi inspectorii au revenit la socitatea respectivă şi au constatat că se lucra în continuare, motiv pentru care administratorul acesteia s-a ales cu dosar penal, pentru nerespectarea deciziei impuse de ITM. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă între 2 şi 4 ani de închisoare"
, a precizat Andrei Mureşan, inspector şef ITM Mureş.

Potrivit acestuia, în luna noiembrie trei administratori de societăţi comerciale s-au ales cu dosare penale, de data aceasta pentru că aveam muncitori fără forme legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările