Fratele femeii împuşcate accidental în cap de un poliţist: „Un glonţ i-a intrat de la ureche şi până la măduva spinării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

O femeie de 59 de ani a fost împuşcată în timpul unei urmăriri declanşate de o patrulă de poliţie. Incidentul a avut loc vineri, 8 februarie, în localitatea Aluniş, judeţul Mureş, iar femeia a fost împuşcată din greşeală, acţiunea vizându-l pe un şofer care a refuzat să oprească la semnalele Poliţiei Rutiere.

În seara zilei de vineri, 8 februarie, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Reghin a încercat să oprească pentru un control un conducător auto aflat în trafic, însă acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Drept urmare, poliţiştii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, fiindcă şoferul se îndrepta în direcţia respectivă.

Ce s-a întâmplat 

Ulterior, acesta a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, iar poliţiştii au încercat din nou să-l oprească, dar fără succes. Mai mult, conducătorul auto s-ar fi îndreptat ameninţător spre oamenii legii, susţin reprezentanţii Poliţiei. În aceste condiţii, un poliţist din cadrul secţiei respective a tras asupra maşinii, însă un glonţ a lovit în cap o femeie din localitatea Aluniş, care circula pe jos şi se afla chiar în apropiere.

Poliţiştii au continuat urmărirea autoturismului, care a fost oprit, în cele din urmă în localitatea Răstoliţa, iar şoferul a fost reţinut. În schimb, poliţistul de 48 de ani care a rănit-o pe femeie este cercetat, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru rănire din culpă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş (IPJ) consideră că poliţistul a reacţionat corect, în împrejurările date.

„Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă, se afla în misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiind solicitat de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, împreună cu colegul de patrulă, să intervină în sprijinul acestora. În momentul în care au depistat autoturismul respectiv în trafic, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a acestuia, moment în care conducătorul auto a rulat cu viteză înspre poliţişti, punând în pericol viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficul rutier, inclusiv viaţa poliţiştilor. Cei doi poliţişti au reuşit să se ferească din calea autoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorul autoturismului nelăsând niciun moment impresia că urmează să oprească şi să evite contactul cu oamenii legii, urmărind doar să-şi asigure scăparea”, a precizat Emanuela Rugină, purtător de cuvânt al IPJ Mureş.

Explicaţiile medicilor

Femeia în vârstă de 59 de ani a supravieţuit rănii şi a fost transportată în stare gravă iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, după care a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj - Clinica de Neurochirurgie. 

„Doamna a ieşit din intervenţia chirurgicală, operaţia a decurs bine, iar acum este internată la Neurochirurgie, unde este intubată şi ventilată ”, a declarat pentru „Adevărul” Adela Golea, director medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj, imediat după ce femeia a fost operată.

Duminică, 10 februarie, medicii au constatat că evoluţia cazului a fost favorabilă, a anunţat Golea. „Evoluţia este favorabilă, însă trezirea nu se poate face brusc, ci doar treptat. Orice mişcare bruscă sau creşterea presiunii ar duce la un hematom, iar interesul e să i se reducă doar treptat doza de sedare. Ceea ce se va întâmpla în continuare depinde de mulţi factori. Nu se poate spune încă dacă va avea vreo sechelă neurologică. Glonţul s-a oprit între vertebra 1 şi vertebra 2, dar din fericire nu a fost ruptă artera. A fost însă comprimată de leziunile din zonă. Medicii care au operat-o i-au refăcut şi vertebra. Nu ştim însă să răspundem dacă vor exista deficite neurologice, asta se va vedea pe măsură ce va fi trezită”, a subliniat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Ce spune fratele femeii

Fratele femeii a confirmat că aceasta a fost operată şi spune că glonţul a pătruns până la măduva spinării. „E în comă, şi au scos glonţul din cap. Cred că trei împuşcături au fost dar numai un glonţ a intrat, nu se ştie exact, dar un glonţ a intrat şi exact aici, la ureche şi până la măduva spinării. Era în comă, de aici de la Aluniş era deja în comă, când au dus-o”, a spus fratele femeii rănite, potrivit Pro TV.

Citeşte şi:

Femeie împuşcată în cap din greşeală în timp ce poliţiştii urmăreau un şofer fugar

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite