FOTO VIDEO „Magic English“ - manualul digital de limba engleză pentru clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manualele din ziua de azi prind viaţă prin personajele lor. Din această toamnă elevii de clasa întâi vor învăţa după manuale digitale pline de aplicaţii interactive, una mai interesantă decât cealaltă. Învăţatul prin joacă şi prin asociere este modul de predare al viitorului, iar momentan profesorii trebuie să-şi schimbe stilul şi să se adapteze tendinţelor.

Elevii din clasa intâi vor învăţa în anul şcolar 2014-2015 după manualele moderne. O editura din Târgu-Mures a câştigat dreptul de edita manualul de limba engleză, atât cel clasic, cât şi mult aşteptatul manual digital.

Editura Edu din Târgu-Mureş va furniza în şcolile din România, în următorii patru ani, un număr de 729.000 de manuale alternative de limba engleză pentru clasa I-a. Licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale a fost caştigată, în asociere cu Cromatic Tipo SRL din Târgu-Mureş, cu un punctaj record, de 96,47 de puncte din 100 posibile.

Realizatorii manualului „Magic English” sunt Ana-Maria Tanţoş şi Mirona-Eugenia Gliga, ambele profesoare de limba engleză la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, precum şi Robert Bondoroi, profesor de limba engleză la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”.

Magic English este un manual de limba engleză pentru cei de clasa întâi, el este gândit interdisciplinar, în semnsul că elevii de clasa întâi învaţă limba engleză dar sunt iniţiaţi şi n cunoaşterea mediului şi în elemente de cultură şi civilizaţie, deci e un produs complex. E un produs foarte bine gândit şi se pare că feed-backul ministerului este unul pozitiv”  a afirmat Ciprian Năprădean, managerul Editurii Edu.

Manualul a fost conceput în perioada decembrie 2013 – mai 2014 şi este structurat în două părţi, pentru semestrul I şi semestrul II, pe lecţii, capitole şi module.

Fiecare lecţie durează o oră şi se încadreză perfect în planul profesorilor. Ba mai mult aceştia au la dispoziţie programa gata făcut în manual” a precizat Robert Bondoroi, unul dintre profesorii de limba engleză care au lucrat la manual

De exemplu, personajul Casper ne învaţă la pagina 12, în manual, care sunt activităţile pe care un copil le poate avea în timpul liber, cum merge el cu bicicleta, cum joacă fotbal sau cum domnişoarele dansează. Totul în limba engleză. Casper ştie să picteze, să înoate şi chiar să cânte. Toate aceste lecţii pot fi găsite şi în varianta digitală, chiar cu mai multe exemple.

„Magic English” are şi o variantă electronică a lecţiilor, iar pronunţia vocilor de pe CD este cea britanică. În cazul în care elevul doreşte să recapituleze acasă ceea ce a învăţat la şcoală, are la dispoziţie un CD. Totodată, există şi un filmuleţ, de maxim două minute, cu personajele din capitolul respectiv, un fel de rezumat pentru fiecare lecţie. O altă noutate gândită de cei trei autori este că fiecare lecţie are o „Baghetă a profesorului”, care presupune un joc educativ derulat la clasă.

Fiecare lecţie din acest manual cuprinde o lecţie animată care va fi prezentată elevilor, urmată de exerciţii pe variantă digitală şi exerciţii tradiţionale în manuale. Există evident şi o parte finală de evaluare, de concluzii a lecţiei. Noi aducem o noutate: există o parte de joc educativ care se poate face în clasă în orice moment consideră profesorul” a explicat Ana-Maria Ţanţoş,  profesoară de limba engleză, realizatoare a manualului.

Copiii, de clasa I-a, nu pot să stea 50 de minute nemişcaţi în bancă, iar lecţiile presupun foarte multe activităţi practice: colorat, desenat sau decupat. Manualul este construit ca o lume de basm, cu personaje de poveste. De asemenea, fiecare lecţie conţine un „English Passport”, iar la final pot să îşi formeze propriul portofoliu de limba engleză.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite