Expoziţie de Artă marca Andreea Rus la Galeriile UAP

Expoziţie de Artă marca Andreea Rus la Galeriile UAP

Expoziţia va fi deschisă până în 30 ianuarie

Galeriile de Artă UAP Târgu-Mureş şi Palatul Culturii, găzduiesc expoziţia personală de pictură semnată Andreea Rus, intitulată “Interferenţe. Deschideri. Prezenţe. Viziune şi spirit întru sacru”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta este rezultatul activităţii artistice a Andreei din decursul anilor 2008-2011 şi tratează subiecte precum singurătatea pe care o resimte individul în societatea contemporană, anxietatea şi salvarea în sacru în seria Interferenţe, dramele din închisorile comuniste în seria Deschideri, când individul uzat fizic şi psihic reuşeşte în final să devină un supravieţuitor, creându-şi o lume interioară puternică şi pură sau răspunsul la accidentul care a produs incendierea unei biserici care reprezenta un loc istoric şi cultural important în seria Prezenţe.

Istoricul de artă Vasile Duda consideră că ”în cazul unor asemenea expoziţii cu caracter metafizic, suprarealist sau de noi efecte neo-suprarealiste, este esenţială starea de a te pune în stare să înţelegi  desprinderea gândului de lumea aceasta şi transpunerea într-o lume a fictivului, prin care să te poţi descoperi. Andreea Rus nu doar că se transpune pe sine în lucrările sale, dar reuseşte să ne transpună şi pe noi, practic ne oferă o sinapsă între două medii ce se întâlnesc în orizontul pânzelor sale, un orizont ce se descoperă ca o invitaţie, o provocare postmodernă a descoperirii perpetue”.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în 30 ianuarie, iar accesul publicului este gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările