Deputatul UDMR Kelemen Attila spune că şi-a angajat soţia pentru că îl ducea cu maşina la aeroport

Deputatul UDMR Kelemen Attila spune că şi-a angajat soţia pentru că îl ducea cu maşina la aeroport

Kelemen Attila FOTO: arhiva Adevărul

Deputatul UDMR de Mureş Kelemen Attila care, conform ANI, s-a aflat în conflict de interese întrucât şi-a angajat soţia la biroul parlamentar spune că aceasta îl ducea cu maşina la aeroport pentru a nu fi nevoit să îşi lase autoturismul timp de mai multe zile în parcare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul UDMR de Mureş Kelemen Attila, acuzat de ANI că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de referent la biroul său parlamentar, aceasta obţinând astfel venituri salariale de 27.248 de lei, a declarat, miercuri, nu a primit niciun act oficial de la ANI, dar că nu are ce să conteste, pentru că ”fapta a existat”.

El motivează angajarea soţiei sale la cabinetul parlamentar prin faptul că locuieşte într-un sat aflat la 17 kilometri de Târgu Mureş şi nu avea altă ”posibilitate de transport”, soţia fiind cea care îl ducea şi aducea de la aeroport.

"Nu am primit nimic oficial de la ANI, aştept să primesc şi apoi voi decide ce voi face. Eu nu am de ce să contest, fapta a existat. Nu eram în cunoştinţă că fac ceva ilegal. Locuiesc într-un sat la 17 kilometri de Târgu Mureş, iar soţia mea m-a ajutat şi m-a dus la aeroport, cu maşina, ba la Cluj, ba la Târgu Mureş, şi m-a adus acasă. Nu am altă posibilitate, iar acesta a fost obiectul angajării. Cred că este o greşeală a legii că parlamentarii sunt asimilaţi ca funcţionari publici. Pe de altă parte, contractul de muncă al soţiei mele a fost încheiat de Camera Deputaţilor, iar dacă era ceva ilegal trebuia să fiu atenţionat", a declarat Kelemen.

Deputatul mai spune că are carnet de conducere, dar a apelat la soţia sa pentru a nu-şi lăsa maşina la aeroport mai multe zile, cât era plecat. În plus, el susţine că au fost cazuri în care soţia sa l-a dus la aeroport sau la tren la ora 5.00 dimineaţa.

În plus, Kelemen Attila a menţionat că a suferit o operaţie pe cord, iar o perioadă nu ar fi putut să conducă maşina.

La rândul său, deputatul PSD de Sălaj Iuliu Nosa, acuzat de ANI că în legislatura 2008-2012 a încheiat un contract civil şi un contract individual de muncă prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier la biroul parlamentar, iar acesta a obţinut venituri salariale de 35.971 de lei, la care se adaugă indemnizaţia pentru creşterea copilului pe care a primit-o timp de un an, începând din 20 martie 2012, spune că refuză să creadă că angajarea fiului său a fost ilegală.

"Am primit, în vară, înştiinţarea de la ANI potrivit căreia fac obiectul unei verificări şi am formulat un răspuns în care am spus că, în perioada 2010-2012, fiul meu a fost angajatul Camerei Deputaţilor, la cabinetul meu parlamentar. Nu am ce să contest. În funcţie de ce va decide ANI, voi răspunde în instanţă. Nu mă pot pronunţa acum. Refuz să cred că angajarea fiului meu a fost ilegală, întrucât semnatarul contractului său de muncă a fost secretarul general al Camerei Deputaţilor Gheorghe Barbu şi era şi viza Oficiului Juridic de la Cameră. Cartea de muncă a fiului meu era păstrată la Camera Deputaţilor", a spus Nosa.

De asemenea, fostul deputat independent Mircia Giurgiu apare că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de şofer la biroul său parlamentar, iar acesta a obţinut, în baza contractului civil încheiat, venituri salariale de 13.975 de lei.

Giurgiu a declarat că nu a primit raportul ANI, dar când îl va primi îl va contesta.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că 32 de actuali sau foşti parlamentari, printre care Kelemen Atilla, Mădălin Voicu, Ion Stan, Mihăiţă Calimente, Bogdan Ciucă, Iulian Iancu şi Ion Mocioalcă, au fost în conflict de interese pentru că şi-au angajat rudele la birourile parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: