De Paşti se înmulţesc fraudele cu carduri bancare

De Paşti se înmulţesc fraudele cu carduri bancare

Infractorii utilizează dispozitive artizanale numite "skimmere" FOTO: arhivă

Sărbătorile Pascale înmulţesc fraudele realizate cu carduri bancare, spun ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Târgu-Mureş. Cele mai des întâlnite se fac prin copierea datelor de pe banda magnetică.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Poliţiştii explică pe îndelete, metoda folosită de infractori:  aceştia copiază datele de pe banda magnetică a cardurilor cu ajutorul unui dispozitiv, numit pisică ( skimmere). Infractorii le instalează pe fanta de introducere a cardului în bancomat, în timp ce în partea de sus a aparatului aşează o microcameră care arată tastatura şi implicit codul PIN pe care il tipăreşte titularul care vrea să scoată bani. Datele astfel înregistrate sunt apoi folosite pentru retrageri frauduloase de bani,din ţară sau străinătate şi pentru achiziţionarea de servicii sau bunuri, în special de pe Internet, unde sunt necesare doar datele înscrise pe carduri.

    Poliţiştii avertizează mureşenii care vor sa scoată bani din bancomate în aceste zile. Retragerile de numerar să fie făcute de la aparatele cunoscute sau care se află în zone centrale. Orice neregulă constatată la un bancomat trebuie anunţată la poliţie sau la bancă. De asemenea, este bine ca în momentul tastării codului PIN, titularul cardului să acopere cu mâna pentru a proteja de o eventuală cameră. Cei care utlilizează internetul trebuie să fie atenţi la orice informaţii furnizate pe site-uri, deoarece datele pot fi folosite de infractori.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: