Cinema-edu, cel mai mare proiect gratuit de educaţie cinematografică vine la Târgu Mureş

Cinema-edu, cel mai
mare proiect gratuit de educaţie cinematografică vine la Târgu Mureş

Cinema-edu, un nou proiect pentru liceeni FOTO: Asociaţia K’ARTE

Cel mai mare proiect gratuit de educaţie cinematografică vine la Târgu Mureş. Asociaţia Culturală Macondo în parteneriat cu Asociaţia K’ARTE din Târgu Mureş îi invită pe liceeni să urmărească trei filme de artă, într-un proiect intitulat “cinema-edu”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 11-13 noiembrie, liceenii sunt invitaţi la Cinema Arta pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu. Proiectul este derulat de Asociaţia Culturală Macondo în parteneriat cu Asociaţia K’ARTE din Târgu Mureş. Liceenii sunt invitaţi să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbata împreună cu invitaţi speciali.

Cinema-edu îi invită să vadă cum e viaţa în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) şi cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te” în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Proiectul Cinema-edu îşi propune redescoperirea cinematografului ca spaţiu social, loc de întâlnire şi declanşator de discuţii între tineri

„Cinema-edu” doreşte să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturală Macondo organizează proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010, acesta fiind primul an în care proiectul ajunge la Târgu Mureş. De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti şi din ţară, iar în lunile octombrie şi noiembrie va continua proiectul în Ploieşti, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Iernut şi Roman. Elevii şi profesorii vor putea accesa şi ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta şi continua discuţiile şi în afara sălii de cinema. Mai multe informaţii despre filme si despre ediţiile anterioare ale proiectului Cinema-edu sunt disponibile pe site-ul cinema-edu.ro.

citeste totul despre: