Cadou de 4,5 milioane de euro de la un cioban către fiul său. ANAF cere impozitarea sumei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Mureş, fiu de cioban, a dat Fiscul în judecată deoarece a fost obligat să achite peste 2,3 milioane de lei, impozit, dobânzi şi penalităţi pentru averea pe care nu a putut să o justifice. Reclamantul susţine că banii provin de la tatăl sau, unul dintre cei mai prosperi oieri din judeţul Mureş.

Supus unui control al Direcţiei Control Venituri Persoane Fizice cu Risc Fiscal din cadrul ANAF, un bărbat din Mureş a fost găsit cu o avere de milioane de lei pe care nu a putut să o justifice. Pentru asta, inspectorii ANAF i-au stabilit de plata un impozit pe venit de 1,6 milioane lei. În plus, s-au calculat dobânzi de 470.000 de lei şi penalităţi de peste 245.000 de lei. Astfel, s-a ajuns că bărbatul să fie pus la plata unei sume de peste 2,3 milioane lei, relatează Ziare.com.

Proces deschis împotriva ANAF


 

Bărbatul acuzat de ANAF că nu îşi poate justifica o parte din avere a dat Fiscul în judecata, în mai 2020, la Tribunalul Mureş. El a cerut suspendarea şi anularea deciziilor de impunere. 

Fiul a motivat că "a beneficiat, în perioada 2014 - 2016, de donaţii de la părinţi în cuantum total de aproximativ 4,5 milioane euro, sumele fiind încasate atât în lei, cât şi în valuta". Reclamantul a mai arătat că sumele au fost dobândite cu titlu gratuit, respectiv sub forma de donaţii, venituri care sunt neimpozabile.

În procesul deschis împotrivă ANAF, mureşeanul a explicat cum a ajuns să îi doneze tatăl sau, înainte de a muri, 4,5 milioane de euro. El a susţinut că, timp de peste 40 de ani, tatăl sau a fost cel mai renumit cioban din zona comunelor Corunca şi Livezeni, din Mureş, deţinând în proprietate mii de capete de animale şi zeci de hectare de teren.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite