Brutalitatea extremă a unui septuagenar de care soţia a divorţat după 45 de ani de căsnicie: „Te voi face pastă de mici!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din judeţul Mureş a trăit un adevărat calvar după ce a decis să divorţeze de bărbatul cu care a fost căsătorită 45 de ani. Ani la rând bărbatul a hărţuit-o şi i-a transmis cele mai odioase ameninţări.

Bărbatul în vârstă de 72 de ani a fost condamnat la 1 an, 1 lună şi zece zile de închisoare de Judecătoria Reghin, pentru hărţuire şi ameninţare. Aceasta este a doua condamnare pe care bărbatul o primeşte pentru acelaşi gen de fapte comise împotriva fostei soţii. 

Septuagenarul a fost pus sub acuzare în cel de-al doilea dosar chiar în timp ce era judecat după prima plângere a fostei soţii. A continuat să îi transmită ameninţări cu aceeaşi virulenţă chiar şi după prima condamnare din dosar (cinci luni suspendare). 

Deşi au divorţat încă din 2010, septuagenarul nu s-a împăcat cu acest gând, iar în urmă cu trei ani, când a aflat că fosta lui soţie s-a căsătorit cu un alt bărbat, ”şi-a pierdut minţile”. De altfel, femeia, trecută de prima tinereţe, a decis să divorţeze din cauza violenţelor fizice şi psihice pe care le-a îndurat ani la rând în familie. 

„După despărţirea în fapt, inculpatul în mod constant a ameninţat-o pe fosta soţie cu acte de violenţă, respectiv că  „o omoară ca pe Elodia”, că „o face pastă de mici când o prinde pe drum”, că „o tranşează” , creându-i o stare de temere permanentă. Persoana vătămată a sesizat Poliţia Ibăneşti cu mai multe plângeri penale pentru faptele de ameninţare şi hărţuire. După ce inculpatului i s-a comunicat sentinţa de divorţ, acesta a sunat-o  spunându-i că  „va merge la ea şi o taie”, că „ va arunca focuri şi bombe peste ei”, că „va trage pielea de pe ea”, ameninţări care prin  conţinutul lor au creat părţii civile o stare de temere”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Reghin.

Urmare a primelor plângeri formulate de femeie, în noiembrie 2018, septuagenarul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru hărţuire şi ameninţare. După pronunţarea sentinţei, bărbatul a contactat telefonic fosta soţie, proferând mai multe ameninţări, printre care: „ vin acolo şi tăt te tai”, „ până nu îţi pun eu pielea ţie ştii…pielea pusă acolo unde trebe, ştii, tu?”,  „ io să-mi taie trenul carnea, dacă mă mâniu, zbor la tine, acolo vin cu focuri şi cu bombe, auzi tu?!”, „să-ţi trag carnea în cap tu”, „apăi nu mă face să vin să îţi dau foc să arzi, scoate banii…şancărule, şi da, îţi dau foc cu el…la Tribunal…”, „unde-s banii mei pe zece ani, tu, păi nu trebuia să-ţi dau foc, în centrul Reghinului sau a ţării”.

Actualul soţ al persoanei vătămate a declarat judecătorilor că de la mutarea femeii la el fostul soţ o tracasează constant, aducându-i frecvent injurii şi ameninţări telefonice cu diferite acte de violenţă, ”provocându-i acesteia o stare de temere pentru viaţa şi integritatea ei corporală, din această cauză fiind nevoită să urmeze tratamente medicale”. 

La dosarul ajuns pe masa judecătorilor s-au depus convorbiri telefonice transcrise în procese verbale, instanţa concluzionând că prin conţinutul şi esenţa lor pot insufla părţii civile o stare de temere puternică. 

Bărbatul de 42 de ani a recunoscut că a contactat-o telefonic pe fosta soţie însă doar cu scopul de a o ruga să înceapă formalităţile pentru partaj, declarându-se nevinovat faţă de faptele pentru care a fost judecat.

Deşi a admis că faptele sunt grave, instanţa din Reghin a apreciat că nu se impune executarea pedepsei, chiar dacă inculpatul a mai beneficiat de o condamnare cu suspendare. Judecătorii au apreciat că un program de supraveghere, impus pe un termen de trei ani, este suficient pentru reabilitarea inculpatului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum şi-au făcut milă judecătorii de o tânără notar care şi-a instigat secretarele să autentifice zeci de acte notariale în fals

Jurnalul unui interlop maghiar închis pentru deţinere ilegală de arme: „N-am avut chef să slujesc o ţară care de mult ne-a fost luată de români“

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite