Borbely nu e interesat să facă parte din noul Guvern

Borbely nu e interesat să facă parte din noul Guvern

Borbely a afirmat că nu e interesat să ocupe vreo funcţie de ministru în noul Guvern

Prezent la Târgu-Mureş cu ocazia şedinţei consultative a UDMR, vicepreşdintele partidului, Laszlo Borbely, a declarat că nu vrea să ocupe vreo funcţie de ministru în viitorul Guvern.

Acesta a subliniat în faţa presei că decizia sa a fost luată cu mult timp în urmă şi a justificat-o spunând că ”sunt colegi de partid capabili, care ar putea să faco o treabă bună în noul Guvern. În condiţiile acestea, dacă mi se oferă un post de ministru, nu-l voi accepta”.

Acesta s-a arătat mulţumit de rezultatul alegerilor parlamentare, în ciuda faptului că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu a obţinut mandatele de parlamentar stabilite iniţial. ”Încă nu s-a luat o decizie în privinţa participării sau nu la Guvernare. E posibil să acceptăm o coaliţie cu USL-ul, la fel cum e posibil să alegem opoziţia. Consider că noi am reprezentat un factor de stabilitate politică în toţi aceşti 23 de ani şi astfel am reuşit să sprijinim democratizarea României. Consider că putem fi activi în ceea ce priveşte guvernarea ţării, dar o decizie în acest sens nu a fost încă luată, am speranţa că săptămâna viitoare vom intra la discuţii. Totul depinde de colegii de partid, ce opinii au şi ei”, a afirmat Borbely.

Consiliului Permanent al UDMR va analiza rezultatele alegerilor parlamentare, pentru ca apoi să stabilească direcţia pe care Uniunea o va lua în ceea ce priveşte guvernarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările