Bărbat din Târgu Mureş, arestat după ce ar fi exploatat prin muncă trei tineri proveniţi de la casele de copii

Bărbat din Târgu Mureş, arestat după ce ar fi exploatat prin muncă trei tineri proveniţi de la casele de copii

FOTO Pixabay

Un bărbat din Târgu Mureş a fost arestat preventiv, joi, pentru că începând cu anul 2014 ar fi recrutat 3 tineri proveniţi de la casele de copii şi i-a exploatat prin muncă. Acesta avea control total asupra lor, îi ţinea în stare de sclavie şi îi obliga să lucreze în gospodărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 26 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în Mureş, pe linia combaterii traficului de persoane. Aceştia au pus în executare 3 mandate de aducere.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toţi de condiţie socială modestă, proveniţi de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă şi constrâns prin violenţă, lipsire de libertate, ţinere în stare de sclavie şi îngrădirea libertăţii de voinţă/acţiune, să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total”, informează, vineri, Poliţia Română.
 
În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş a dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 ore. În cursul zilei de ieri, Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările