Asistenţi medicali virtuali în saloanele COVID-19. „Au capacitatea de a monitoriza pacienţii”

Asistenţi medicali virtuali în saloanele COVID-19. „Au capacitatea de a monitoriza pacienţii”

Asitenţi medicali virtuali                                                              FOTO: Spitalul Judeţean Mureş

Fiecare asistent virtual are în spate o reţea interconectată de tablete. Astfel, medicul poate fi în contact cu pacientul fără să fie nevoie să se deplaseze, dacă situaţia nu o impune.

„Târgu Mureşul este al treilea centru medical din ţară dotat cu asistenţi virtuali, care vor sta în saloanele COVID.
Astfel, medicii pot monitoriza în orice moment starea pacienţilor, chiar fără a se deplasa în saloane.

Această criză medicală ne demonstrează că trebuie să ne împrietenim cu tehnologia şi că ea devine parte a vieţilor noastre”, anunţa vineri, 1 mai, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Asistenţii medicali virtuali fac parte dintr-un proiect pilot implementat în trei spitale din România: Institutul Matei Balş, Spitalul Militar Central Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

„Spitalul nostru a primit 6 asistenţi medicali virtuali, care vor asigura comunicarea mai facilă între pacient şi cadrele medicale din clinicile unde se tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.​

Este vorba despre un cadru medical virtual care are în spate o reţea interconectată de tablete. Aceasta permite medicului să comunice la distanţă cu pacienţii, fără a se deplasa la salon, dacă nevoia nu este vitală. În acest mod, vom şti în orice moment nevoile pacienţilor internaţi pe secţiile SCJ, scăzând expunerea personalului medical, care va intra mai rar în zona contaminată.

Datorită modulelor existente, aceşti asistenţi virtuali au capacitatea de upgrade pentru monitorizarea mai multor constante vitale ale pacienţilor.Ne bucurăm că, dacă situaţia o va permite, vom avea posibilitatea să le oferim cadrelor medicale, prin rotaţie, câteva zile de odihnă, tinând cont că de aproximativ 2 luni lucrează în condiţii foarte solicitante”, spun medicii de la Spitalul Judeţean Mureş.

Pe aceeaşi temă:

În România a existat Regiunea Autonomă Maghiară. Evreii au reacţionat: Tov. Goloştein întreabă dacă nu s-ar putea face în Iaşi Regiunea Autonomă Evreiască

Teste de paternitate vândute la farmacia naturistă. De ce au anulat judecătorii sancţiunea aplicată de DSP 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: