Aproape 60% din elevii mureșeni sunt experimentați la Limba Română

Aproape 60% din elevii mureșeni sunt experimentați la Limba Română

Au început înscrierile pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat

După prima probă a examenului de bacalaureat din sesiunea de vară, 2.441 de absolvenți de liceu din județul Mureș au obținut calificativ de utilizator experimentat al limbii române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă cei 58,86% de experimentați, 1.126 de elevi (27,49%) au fost clasați ca utilizatori avansați, iar 559 sunt de nivel mediu (13,64%).

Din cei 4.145 de elevi mureșeni înscriși la prima probă a examenului de Bacalaureat, 49 au absentat. În județul Mureș nu s-a înregistrat nici un caz de tentativă de fraudă.

Astăzi a început proba de competențe digitale (proba D), care se va desfășura până în 22 iunie, iar din 25 iunie până în 27 iunie candidații vor da proba competenței într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise ale examenului național încep în 2 iulie, cu testarea la limba și literatura română, după care candidaţii vor susține în 3 iunie proba scrisă de limba și literatura maternă, în 4 iulie - proba obligatorie a profilului și în 6 iulie - proba la alegere a profilului și a specializării.

Rezultatele vor fi afișate în 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestațiile, rezultatele finale fiind afișate în 13 iulie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările