Aproape 200.000 de lei adunaţi de Caritas pentru vârstnicii bolnavi

Aproape 200.000 de lei adunaţi de Caritas pentru vârstnicii bolnavi

Colecta de Sfânta Elisabeta a reprezentat un real succes

Sfârşitul lunii decembrie marchează încheierea tradiţionalei colecte de Sfânta Elisabeta, organizată în bisericile romano-catolice din Transilvania. Anul acesta, Asociaţia Caritas, organizatoarea colectei, va folosi veniturile astfel obţinute în beneficiul persoanelor vârstnice bolnave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin această colectă s-a dorit ajutorarea bătrânilor bolnavi, astfel încât aceştia să poată cât de cât să se întreţină singuri, eliminând astfel singurătatea, izolarea socială, precum şi necesitatea îngrijirii şi supravegherii permanente. În cadrul colectei de Sfânta Elisabeta s-a strâns suma de 167.244,50 lei în beneficiul persoanelor vârstnice. Colecta a avut loc în judeţele Alba, Harghita, Hunedoara, Covasna, Braşov, Sibiu, Cluj şi Mureş.

Dorim să mulţumim pe această cale celor care au donat, astfel încât noi să-i putem ajuta pe alţii. Donaţiile făcute vor fi folosite pentru acoperirea unei părţi din costurile de îngrijire a persoanelor vârstnice aflate în situaţii dificile, care nu îşi permit achitarea contravalorii serviciilor, precum şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor inumane de trai a celor mai nevoiaşi. În domeniul dezvoltării competenţelor de mişcare, formatorii noştri de kinestetică vor efectua vizite şi în regiunile rurale, dorind ca nu doar asistaţii din mediul urban să beneficieze de serviciul nostru de dezvoltare a competenţelor de mişcare. O altă parte din donaţii vor fi folosite în cadrul serviciului de intermediere a bolnavilor pentru ajutorarea celor mai nevoiaşi bolnavi, care prin forţe proprii nu ar avea posibilitatea să ajungă la un consult medical de specialitate”, a declarat Péter György, directorul departamentului de Îngrijire Socio-medicală a Asociaţiei Caritas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările