Alegeri locale 2016 Mureş. Dorin Florea a câştigat la Târgu-Mureş al cincilea mandat

Alegeri locale 2016 Mureş. Dorin Florea a câştigat la
Târgu-Mureş al cincilea mandat

După finalizarea numărătorii paralele, Dorin Florea este câştigătorul funcţiei de primar. Edilul a câştigat al cincilea mandate, la o diferenţă foarte mica, faţă de principalul contracandidat Soos Zoltan. Rezultatele oficiale de la Biroul de Circumscripţie vor fi făcute publice în câteva ore.

UPDATE ora 12  Au apărut şi primele rezultate oficiale. Potrivit BEJ Mureş, procesul verbal cu primele date oficiale din partea Biroului Electoral de Circumscripţie Târgu-Mureş a fost predat.

"Procesul verbal cu primele date oficiale a avuns la Biroul electoral Judeţean la ora 12.15 minute. Pot să vă spun că potrivit BEC situaţia numărului de voturi pentru fiecare candidat este următoarea: Dorin Florea 27.262 de voturi, urmat de Soos Zoltan cu 25.537 de voturi, iar pe locul trei s-a clasat candidatul Dan Maşca cu 5882 de voturi obţinute. Candidatul PSD Sergiu Papuc a fost votat de 2942 din alegători, Ionela citlăuş a primit 1257 de voturi, iar candidatul PMP, Matei Nicolae Nicodin 588 de voturi. Urmează să primim, în cursul zilei de astăzi procesele verbale de la circumscripţiile din judeţ, iar apoi vom avea o poziţie oficială cu privire la cei care au câştigat la Consiliul Judeţean" a declarat Eugen Maier, preşedintele BEJ Mureş

Numărătoarea paralelă realizată de PNL a evidenţiat la Târgu-Mureş o diferenţă de circa 1725 de voturi pentru candidatul Independent Dorin Florea, faţă de contracandidatul lui Soos Zoltan.

Am candidat independent. Au fost nişte alegeri care mă pun pe gânduri foarte serios. Ştiţi foarte bine că eu am făcut întotdeauna campanie prin ceea ce am muncit în faţa oamenilor. Trăim o perioadă de analizat. Am văzut lecţii de ură, am văzut lecţii de incitare la nişte lucruri care pur şi simplu nu cred că sunt normale pentru acest secol sau pentru caracteristicile unui om educat. Le mulţumesc celor care, ca întotdeauna, au fost alături de mine. E foarte simplu de analizat: să faci numai un îndemn la ură fără să fi demonstrat nimic, nimic, nimic. Emoţii nu am, am doar când dau eu examenul, acum a dat populaţia”, a declarat Dorin Florea, după finalizarea numărătorii paralele.

“Victorieeeee! O dimineaţă senină şi divină, după o victorie muncită, împreună cu noul primar al municipiului Târgu-Mureş, evident Dorin Florea!”

Pe pagina de socializare, senatorul Marius Paşcan a postat câteva cuvinte despre victoria lui Dorin Florea şi o fotografie, la finalizarea numărătorii paralele.

Am învins cu multă emoţie, ca niciodată...Vă mulţumesc tuturor celor care ne-aţi susţinut şi care aţi înţeles că, mai presus de o nemulţumire legată de un trotuar, drum, garaj sau pavaj, în oraşul şi judeţul nostru avem o miză naţională, identitară, de apărat. Tot aşa cum o ţară învecinată îşi apără cu îndârjire şi importante resurse interesele etnice din zona noastră. Iar în privinţa aşteptărilor edilitare, putem conlucra pentru a le soluţiona împreună cu răbdare, înţelegere şi bună credinţă. Dumnezeu să ne binecuvânteze cu înţelepciune, iubire şi prinos de har!” a declarat Marius Paşcan

Pe lângă PNL, candidatul independent Dorin Florea a mai fost suţinut de PNŢCD, UNPR, Partidul Naţional Democrat şi Partidul Social Românesc. Florea nu putea candida din partea PNL pentru că are dosare penale.

Acesta a fost trimis în judecată în decembrie 2015 în dosarul privind finanţarea Asociaţiei Sportive Fotbal Club Municipal Târgu Mureş din bugetul local, municipiul fiind prejudiciat cu suma de 7.053.000 lei.  Dorin Florea este acuzat de abuz în serviciu.

În al doilea dosar, Dorin Florea este urmărit penal pentru luare de mită. Procurorii au făcut publică ancheta exact în ziua în care acesta şi-a anunţat candidatura la primărie, 20 aprilie 2016.

În dosar mai sunt cercetaţi, Dan Aurel Florea, fiul primarului, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, precum şi Mircea-Nicolae Musgociu, om de afaceri, pentru dare de mită şi spălare de bani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările