Acţiunile Azomureş au fost scoase de la Bursa de Valori Bucureşti

Acţiunile Azomureş au fost scoase de la Bursa de Valori Bucureşti

Acţiunile Azomureş au fost delistate de la BVB

Acţiunile SC Azomureş SA Târgu-Mureş au fost retrase de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti. Cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din Transilvania, Azomureş, are o capitalizare de peste un miliard de lei, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni Azomureş din ultimele 52 de săptămâni a fost de 297 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traderul Ameropa Holding, care controlează 97,4% din acţiunile combinatului, poate delista compania, dupa ce în iunie a cumpărat, printr-o ofertă de preluare, peste 20% din titlurile producătorului de îngrăşăminte chimice, cu aproape 54 de milioane de euro.

Potrivit raportărilor companiei, transmise Bursei de Valori Bucureşti, veniturile totale au crescut de la 967,84 de milioane de lei la 1,01 miliarde de lei, iar cheltuielile totale au crescut şi ele, de la 768,34 de milioane de lei, la 817,07 milioane de lei. La finalul primului semestru al acestui an, compania mureşeană avea creanţe de încasat în valoare totală de 196,97 milioane de lei.

Combinatul chimic Azomureş a obţinut anul trecut un profit net în valoare de 346 de milioane de lei. Profitul este de 2,2 ori mai mare decât cel înregistrat în anul 2010, adică 154 de milioane de lei. Nici veniturile nete nu sunt de neglijat la AZO. Combinatul a consemnat anul trecut venituri de 1,89 miliarde lei, în urcare cu 55% faţă de 2010, când venitul net obţinut a fost de 1,22 miliarde lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările